Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

O Δημήτρης Σταμάτης απαντά στα σενάρια για τη δημαρχεία Αγρινίου

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 4/21/2010 07:40:00 μ.μ.

«Με τιμά που ο κόσμος επιθυμεί να είμαι υποψήφιος δήμαρχος»
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Δημήτρης Σταμάτης μίλησε εφ' όλης της ύλης στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ»..»Για τα σενάρια που τον θέλουν ως πιθανό υποψήφιο δήμαρχο Αγρινίου απαντά πως σε «με τιμά που πολύς κόσμος συζητά το όνομά μου εκφράζοντας την επιθυμία τους να είμαι υποψήφιος δήμαρχος για το Αγρίνιο, από την άλλη νιώθω ότι έχω πολλές δυνατότητες για προσφέρω στην κεντρική πολιτική σκηνή»..
Xαρακτηρίζει το νέο δήμο «ελκυστικός με τεράστιο όγκο, ένας δήμος που αν βγει και στο νερό θα έχει πολλά να δείξει αύριο»,σημειώνει ότι «η επιστράτευση στην πολιτική αρμόζει, αλλά για νεότερα στελέχη, με πιο μικρό πολιτικό παρελθόν και προσφέρεται και για…δημοτικός σύμβουλος λέγοντας πως «Θα θελήσω να βοηθήσω τον υποψήφιο που θα επιλέξει η ΝΔ με τον τρόπο με τον οποίο το έχω κάνει άλλη μια φορά παλαιότερα. Βουλευτής ων, πρώτος βουλευτής το 1989, ήμουνα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος». Προσθέτει παράλληλα πως «εάν ο κόσμος με τιμήσει θα κλείσω την πολιτική μου σταδιοδρομία, πάλι στην τοπική αυτοδιοίκηση»
Για τη διαδικασία επιλογής υποψήφιου αναφέρει πως «ο καθένας που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κοινωνίας μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος έχοντας ως όπλο του την ίδια την εμπιστοσύνη που παίρνει από την κοινωνία». Επανέρχεται και ρίχνει ένα όνομα στο τραπέζι:»Είχα πει πως βλέπω ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν όπως είναι ένας πολιτικός ο Γιώργος ο Παπαναστασίου, ή ανθρώπους που έχουν κληθεί και έχουν προσφέρει στην κοινωνία . Άκουσα ότι ενδεχομένως ο Γιώργος Παπαναστασίου δεν θέλει να είναι υποψήφιος. Είναι όμως ένα νέο παιδί έχει δρόμο μπροστά του πολύ, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή έχει διανύσει ήδη έναν ενδιαφέροντα δρόμο. Θα πρέπει όμως αν το κόμμα του το ζητήσει να το ακούσει αυτό». Αποκαλύπτει παράλληλα πως «το κόμμα ήδη προχωρά τις διαδικασίες, ήδη κάνει μετρήσεις και πρέπει να σας πω ότι υπάρχει περίπτωση να πάμε σε ανοιχτές διαδικασίες, αν δούμε ότι τα πράγματα είναι ώριμα τότε. Ειδάλλως θα υπάρξουν άλλες κατευθύνσεις που θα οδηγήσουν το κόμμα να κάνει μια πολύ καλή επιλογή».Προσθέτει εξάλλου ότι «έχω ένα λόγο στο κόμμα και νομίζω θα μετρήσει αρκετά ο λόγος μου. Και πιστεύω ότι καλύτερα από ότι εμείς ξέρουμε τα τοπικά μας, δεν τα ξέρουν οι του κόμματος που βρίσκονται στο κέντρο τον αποφάσεων».