Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Γεγονός η 1η έκθεση οινοποιών Δυτικής Ελλάδος

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 4/21/2010 09:22:00 π.μ.

Η αρχή έγινε, η αρχαία οινική παράδοση της ευρύτερης περιοχής απέκτησε θεσμική έκφραση με την 1η έκθεση οινοποιών δυτικής Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος στις 17 και 18 Απριλίου στο κτήμα "Ελαιώνας Ζέλιου".
Οινοποιοί και οινοπαραγωγοί με βιολογικές και συμβατικές αμπελοκαλλιέργειες συναντήθηκαν με επαγγελματίες από το χώρο της εμπορίας και φυσικά με το πλήθος των επισκεπτών που γνώρισαν από κοντά τους δημιουργούς και δοκίμασαν γεύσεις, χρώματα και αρώματα που χαρακτηρίζουν τα οινικά προϊόντα της δυτικής Ελλάδας.
Αυτή η πρώτη οινική συνάντηση αποτελεί καθοριστικό σταθμό για τον κλάδο στην δυτική Ελλάδα αλλά και την τοπική οικονομία γενικότερα, γιατί προάγει την κουλτούρα του κρασιού στην περιφέρεια, συντονίζει τις ντόπιες οινοποιίες και ταυτόχρονα αναδεικνύει προβλήματα όπως η απουσία ουσιαστικών μέτρων στήριξης από την πολιτεία που ξεκινά από τις κεντρικές πολιτικές και φθάνει στις κωλυσιεργίες και τα εμπόδια που στήνουν οι στενόμυαλοι γραφειοκράτες στα τοπικά αρμόδια γραφεία.
Την έκθεση επισκέφθηκαν και στήριξαν με την παρουσία τους ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, που κατά την διάρκεια της θητείας του έχει λάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της αμπελοκαλλιέργειας στο νομό, συνοδευμένος από τον αντινομάρχη Δήμο Καπώνη τον υποψήφιο βουλευτή Γιάννη Ψαράκη και στελέχη της νομαρχίας. Ο δήμαρχος Αντιρρίου Γιώργος Κολοβός και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του τόπου. Εκλεκτός επισκέπτης της οινικής έκθεσης ήταν και ο πρώην υπουργός Αναστάσιος Πεπονής που διέμενε στον "Ελαιώνα Ζέλιου".
Την 1η έκθεση οινοποιών δυτικής Ελλάδος οραματίστηκε και υλοποίησε η οικογένεια Ζέλιου που καλλιεργεί και η ίδια αμπέλια και γνωρίζει άμεσα τις ανάγκες και τα προβλήματα του κλάδου