Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

H πρόταση της ΤΕΔΚ για το χωροταξικό

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 4/20/2010 09:03:00 μ.μ.

Πολλές αντιδράσεις σημειόνονται στους δήμους της Μακρυνείας, της Παραβόλα και Στράτου για την απόφαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ. Για να ακριβολογούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ αποφασίσε κατά πλειοψηφία και με πολλές αντιδράσεις για τη διαδικασία να προτείνει…
Στη Ναυπακτία η δημιουργία ενός μόνο δήμου με τη συνένωση των δήμων Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Πυλλήνης, Πλατάνου και Αποδοτίας και δεν συμφωνεί με το δεύτερο δήμο επειδή δεν είναι βιώσιμος και δεν υπακούει σε ενιαία κριτήρια που εφαρμόζονται για όλο το νομό δεδομένου ότι θα έπρεπε να υπάρξει τότε αριθμός δήμων πάνω από δέκα.
Στο Μεσολόγγι τη δημιουργία ενός δήμου με τη συνένωση του Δήμου Μεσολογγίου, Αιτωλικού, Οινιαδών και Χάλκειας με την παρατήρηση επανοριοθέτησης των οποίων του δήμου Χάλκειας σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Χάλκειας.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμαρχος Αιτωλικού κ. Νίκος Γαλάνης διαφοροποιείται επιβεβαιώνοντας την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Αιτωλικού για τη δημιουργία δήμου με τη συνένωση των δήμων Αιτωλικού, Οινιαδών και Αγγελοκάστρου.
Στο Ξηρόμερο τη δημιουργία δύο δήμων. Ένας με έδρα τη Βόνιτσα με τη συνένωση των δήμων Ανακτορίου, Παλαίρου και Μεδεώνος και ένας με έδρα τον Αστακό με τη συνένωση των δήμων Αστακού, Αλυζίας και Φυτειών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμαρχος Φυτειών κ. Παναγιώτης Τζαχρήστας επανέλαβε την απόφαση του δήμου Φυτειών για δήμο κεντρικού Ξηρομέρου με τη συνένωση των δήμων Φυτειών, Αλυζίας και Ξηρομέρου.
Στην Αμφιλοχία τη δημιουργία ενός δήμου με τη συνένωση των δήμων Αμφιλοχίας, Στράτου, Μενιδίου και Ινάχου.Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δήμαρχος Στράτου κ. Δημήτριος Μουρτζιάπης επικαλέστηκε απόφαση του δήμου Στράτου, για την παραμονή του δήμου ως έχει και δήλωσε ότι με την ανακοίνωση του χωροταξικού θα υπάρξει νέα απόφαης του Δ.Σ. που θα ξεκαθαρίσουν που επιθυμούν να ενταχθούν.
Στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και της λίμνης Τριχωνίδας μαζί με το Αγγελόκαστρο. Ένας ή δύο δήμοι. Στην περίπτωση που υπάρξει ένας δήμος έδρα να είναι το αστικό κέντρο του Αγρινίου ενώ στην περίπτωση του δευτέρου παρατριχώνιου δήμου έδρα να είναι το Θέρμο.Το θέμα όμως χρειάζεται επανεξέταση μετά από νέες αποφάσεις των Δ.Σ. επειδή υπήρξε πολυμορφία.Δηλαδή του Θέρμο συμφωνεί με το δήμο που είναι έδρα το ίδιο. Η Παραβόλα επιθυμεί το Αγρίνιο. Ο δήμος Θεστιέων με απόφαση του Δ.Σ. δεν επιθυμεί συνένωση με το Αγρίνιο και οι δήμοι Αρακύνθου και Μακρυνείας ζητούν τη δημιουργία ενός ενιαίου δήμου Μακρυνείας και ότι στην περίπτωση που επιλεγούν μεγαλύτερα σχήματα δήμων η ενιαία Μακρυνεία να μην προσαρτηθεί στο δήμο Μεσολογγίου ή στο δήμο Θεστιέων με τη σημερινή του μορφή.