Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

7 δήμοι, μία εκκρεμότητα

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 4/28/2010 09:02:00 μ.μ.


Mε 7 δήμους στην Αιτωλοακαρνανία συμπληρώθηκε (σχεδόν)το παζλ του χωροταξικού «Καλλικράτη». Μένει όμως ένα κομμάτι του, αυτό της Μακρυνείας της οποίας η τύχη μεταξύ Θέρμου ή Μεσολογγίου θα αποφασιστεί στη διαβούλευση των επόμενων ημερών.
Οι νέοι δήμοι είναι οι εξής:
1 Μεσολογγίου, Οινιαδών, Αιτωλικού (με ενδεχόμενο να έχει και
τους δύο δήμους της Μακρυνείας)
2. Αγρινίου, Στράτου, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων,
Παραβόλας, Θεστιέων και Αγγελοκάστρου
3. Ναυπάκτου, Πλατάνου, Αποδοτίας, Πυλλήνης, Αντιρρίου και Χάλκειας
4. Θέρμου (είτε ως έχει σήμερα, είτε ως δήμος Τριχωνίδας με τους δήμους
της Μακρυνείας
5. Αμφιλοχίας, Ινάχου, Μενιδίου
6. Ανακτορίου, Παλαίρου, Μεδεώνος (με έδρα τη Βόνιτσα)
7. Αστακού, Αλυζίας, Φυτειών (με έδρα τον Αστακό)

Eνημερωθήκατε αξιόπιστα από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ
Η εφημερίδα από την αρχή των διεργασιών επέμενε πως οι διεργασίες περιστρέφονταν γύρω από τον αριθμό 7, αρνούμενη να άγεται και να φέρεται από τις διαρροές που ήθελαν τη δημιουργία από 5 έως και 12 δήμους. Στις 27 Ιανουαρίου με αποκλειστικό ρεπορτάζ και τίτλο «Κλειδώνει ο χάρτης πριν τη διαβούλευση-όλα συγκλίνουν στον αριθμό 7 για τους δήμους» έγραψε τα ακόλουθα:
Παρά το γεγονός η κυβέρνηση περιμένει τις κατά τόπους διαβουλεύσεις, εντούτοις οι διαδικασίες εντός του υπουργείου για την κατάρτιση του χάρτη σχεδόν ολοκληρώνονται και όλα τελικά δείχνουν ότι ο αριθμός των δήμων θα είναι 7 (συν-πλην 1 ), αριθμός που προέβλεπε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά με διαφορές στην κατανομή των δήμων. Προκρίνεται το σενάριο για ένα δήμο στα όρια της παλαιάς επαρχίας Ναυπάκτου (και όχι δύο με ξεχωριστό δήμο Ορεινής Ναυπακτίας) .Βεβαιότητα αποτελεί πως το Θέρμο θα είναι η έδρα διευρυμένου δήμου που θα έχει και τη Μακρυνεία, όντας ο δεύτερος δήμος της Τριχωνίδας με το διευρυμένο δήμο Αγρινίου που οριστικά αφομοιώνει τους δήμους Θεστιέων και Παραβόλας. Ο δήμος Βάλτου θα περιλαμβάνει τους σημερινούς δήμους Αμφιλοχίας , Ινάχου και Μενιδίου αλλά όχι και των Φυτειών. Οι Φυτείες θα αποτελέσουν τμήμα ενός εκ των δύο δήμων του Ξηρομέρου με τους δήμους Αστακού και Αλυζίας ενώ οι πληροφορίες θέλουν να προκρίνεται το σενάριο ενός δήμου με τους σημερινούς Ανακτορίου, Παλαίρου και Μεδεώνος .Αιτωλικό και Οινιάδες στο διευρυμένο δήμο Μεσολογγίου.
Σε αυτό το ρεπορτάζ επιμείναμε καθόλη την πορεία των διεργασίων…
Όσοι ενημερώνεστε από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ενημερώνεστε αξιόπιστα..