Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Tελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 11/17/2009 05:05:00 μ.μ.

Tίμη στην 36η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου
Με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στον Τύμβο των Ηρώων κορυφώθηκαν στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 36ης Επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Νωρίτερα στα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν ειδικές εκδηλώσεις με ομιλίες, απαγγελίες ποιημάτων και επετειακά τραγούδια στο πλαίσιο του εορτασμού.Μετά το τέλος της τελετής στον Κήπο των Ηρώων ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννης Αναγνωστόπουλος σε δηλώσεις του υπογράμμισε τα διαχρονικά μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για ίσες ευκαιρίες στη δουλειά, για καλύτερη δημόσια παιδεία και για την προάσπιση των ατομικών δικαιωμάτων. Μάλιστα όπως επεσήμανε ο κ. Αναγνωστόπουλος: «Το μήνυμα της εξέγερσης των νέων πριν 36 χρόνια είναι επίκαιρο όσο ποτέ και σήμερα θα πρέπει ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της οικονομικής ύφεσής που πλήττει τη χώρα μας.»

Ημερίδα για τις περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει, στα πλαίσια του έργου «Σύστημα Αυτόματης Ειδοποίησης, Προστασίας, Ανάδειξης και Διαχείρισης περιβαλλοντικά Ευαίσθητων Περιοχών», ημερίδα με θέμα «η Αιτωλοακαρνανία στον 21ο αιώνα: Προστασία, Ανάδειξη & Διαχείριση περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών». Στόχος της ημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της Ν. Α. Αιτωλοακαρνανίας, την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και ώρα 10:00 π. μ, είναι η προβολή του έργου και η συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη του νομού. Στην ημερίδα θα παρουσιαστεί το σύστημα Αυτόματης Ειδοποίησης, Προστασίας, Ανάδειξης και Διαχείρισης περιβαλλοντικά ευαίσθητων περιοχών του νομού και έχουν προσκληθεί ομιλητές από την Ένωση Αναδόχων Εταιρειών όπως και από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.

Εορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις
Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου την ημέρα που η Εκκλησία γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου είναι και μέρα γιορτής για τις Ένοπλές Δυνάμεις. Στο Μεσολόγγι λοιπόν στις 10:30 το πρωί θα λάβει χώρα η δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα ακολουθήσει ομιλία για τη σημασία του εορτασμού της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού του νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτρη Κασβίκη. Έπειτα στις 11:00 θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων των τελευταίων πολέμων (Τρίγωνο). Ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς του Μεσολογγίου. Στο Αγρίνιο στις 9 το πρωί θα γίνει η έπαρση της σημαίας και στις 9:30 θα ξεκινήσει η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων θα λάβει χώρα στο Μνημείο Πεσόντων στη Πλατεία Δημάδη ενώ λίγο αργότερα θα γίνει κατάθεση στεφάνων και στην προτομή του Βασίλειου Παναγόπουλου.

Νέο Δ.Σ. στο Σύλλογο Αποδήμων Φυτειωτών

Μετά τις εκλογές της 15ης Νοεμβρίου προέκυψε το Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο Αποδήμων Φυτειωτών «το Λιγοβίτσι», όπου πρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Σαλτογιάννης, αντιπρόεδρος ο . Ιωάννης Μήττας, γενική γραμματέας η Παρασκευή Ν. Πατσιά και ταμίας ο Ζώης Π. Κουτσομπίνας. Έφορος του νέου ΔΣ θα είναι ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης και μέλη οι κυρίες Μαριέττα Σπαή και Μαρκέλλα Δημητριάδη.