Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Tελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 11/13/2009 01:06:00 μ.μ.

Διαμαρτυρία για το Γυμνάσιο-Λύκειο Θέρμου
Οι μαθητές, οι γονείς, οι καθηγητές-καθηγήτριες του Λυκείου και του Γυμνασίου Θέρμου, συμμετείχαν σήμερα το πρωί ενεργά στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η Β΄ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας διαμαρτυρόμενοι για «τις απαράδεκτες συνθήκες λειτουργίας του σχολείου». «Αναγκαζόμαστε να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι δεν παρακαλούμε, αλλά απαιτούμενα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρμου με την άμεση κατασκευή νέου σύγχρονου και εξοπλισμένου σχολικού συγκροτήματος» ανέφεραν σχετικά

Παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες της Ναυπάκτου
Με το ποσό των 600.000 ευρώ που εγκρίθηκε από τον ΟΣΚ προχωρά η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων στη Ναύπακτο. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει σημαντικά τα σχολικά κτίρια της πόλης μας και τα καθιστά περισσότερο λειτουργικά» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης. Η χρηματοδότηση από τον ΟΣΚ αφορά το έργο «Ανάπλαση Σχολικών Κτιρίων του Δήμου Ναυπάκτου ενώ οι σχετικές Μελέτες εκπονήθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ναυπάκτου.Η καταβολή της επιχορήγησης θα γίνεται σύμφωνα με την πορεία εκτέλεσης του έργου και αφορά τις ακόλουθες σχολικές μονάδες : 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου, Νηπιαγωγείο Ξηροπηγάδου,1ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου,4ο Δημοτικό Σχολείο Β΄ Εργατικών Κατοικιών και 1ο Λύκειο.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα
Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και ώρα 16:45 στο 4,800 χλμ. της Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που οδηγούσε 56χρονος ημεδαπός κάτοικος εν ζωή Μακύνειας του δήμου Αντιρρίου, εισήλθε κάθετα επί της ανωτέρω οδού και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ρυμουλκό όχημα που οδηγούσε 32χρονος, επίσης ημεδαπός και εκινείτο με κατεύθυνση προς Ιωάννινα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του α΄ οχήματος, καθώς και το θανάσιμο τραυματισμό της 56χρονης επιβάτιδός του, κατοίκου εν ζωή Μακύνειας του δήμου Αντιρρίου Αιτωλ/νίας.Προανάκριση για εξακρίβωση συνθηκών τέλεσης του ατυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ναυπάκτου.

Η Νομαρχία τιμά την Επέτειο του Πολυτεχνείου
Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 36χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου (17 Νοεμβρίου 1973), η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας τιμά την επέτειο. Το διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου 2009 (Δευτέρα και Τρίτη), στην είσοδο του Διοικητηρίου θα λειτουργήσει έκθεση με φωτογραφίες της εποχής, την οποία θα μπορούν να επισκεφθούν και σχολεία της περιοχής. Ακόμη θα προβάλλεται και Video με ιστορικό υλικό από τον ηρωικό ξεσηκωμό των φοιτητών τον Νοέμβριο του 1973.