Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Eπιτυχές το αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 11/16/2009 07:22:00 μ.μ.

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο που έκανε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου για να τιμήσει την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννησή του ποιητή.
Το αφιέρωμα ξεκίνησε με τον δραματικό , λυρικό μονόλογο «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Γ.Ρίτσο που δόθηκε σε μια ευφάνταστη αισθητικά υψηλού γούστου παράσταση που υπέγραψε η Έφη Καρακώστα. Η διεθνούς φήμης λυρική καλλιτέχνης, με θητεία και στο Θέατρο Πρόζας, Τζένη Δριβάλα ερμήνευσε τη γυναίκα με τα μαύρα συγκινητικά με θαυμάσιες εξάρσεις και μεγάλη ευαισθησία. Δίπλα της άξιος παρτενέρ στο ρόλο του νέου ο ηθοποιός-χορευτής, Δημήτρης Μόσχος. Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε το ατμοσφαιρικό σκηνικό του Γιώργου Ζιάκα.
Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009, ημέρα ταφής του Γιάννη Ρίτσου, ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με μια συναυλία του Μανώλη Μητσιά, ο οποίος, ερμήνευσε εξαιρετικά τους τρεις κύκλους των τραγουδιών του Μ.Θεοδωράκη «Τα Λιανοτράγουδα της Πικρής Πατρίδας», «Επιτάφιος» και Ρωμιοσύνη» σε ποίηση του Γ.Ρίτσου. Ανάμεσα στα τραγούδια, η μεγάλη κυρία του Θεάτρου και του Κινηματογράφου Εύα Κοταμανίδου διάβασε στίχους του ποιητή. Η Κοταμανίδου απέδωσε επίσης συγκινητικά το ποίημα που ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε ειδικά για τους 120 εκτελεσμένους Αγρινιώτες το 1944 από τους Γερμανούς.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις στο πρώτο μέρος δε του αφιερώματος προβλήθηκε και ειδικό φιλμικό αφιέρωμα στον ποιητή .