Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Πολιτιστική ατζέντα

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 11/21/2009 12:31:00 μ.μ.

Εκδήλωση από το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».
Το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία , διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι τρεις Ιεράρχες και το κοινωνικό κράτος Πρόνοιας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 7μ.μ. στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, τελώντας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας & Ακαρνανίας. Ομιλητές της θα είναι οι μητροπολίτες Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος και Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς. Εκ μέρους του Εργαστηρίου θα απευθύνει χαιρετισμό ο διευθυντής – κοινωνιολόγος Δημήτρης Χειμαριώτης ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον τ. Δ/ντή Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λεωνίδα Θωμάκο για την προσφορά του στο Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».

Έκθεση στη "Διέξοδο " με θέμα "Το παιδί και το παιχνίδι"
Μέχρι 29 Νοεμβρίου θα διαρκέσει η νέα έκθεση της "Διεξόδου" με θέμα "Το παιδί και το παιχνίδι". Στα εγκαίνια της έκθεσης προλόγισε η συνεργάτιδα της "Διεξόδου" δικηγόρος Θεώνη Κουλουρή που είχε και την επιμέλειά της ενώ παρέστη και έκανε χαιρετισμό ο ιδιοκτήτης της συλλογής των παιχνιδιών κ. Ιωάννης Βαβάτσης. Περιλαμβάνει 320 εκθεμάτα, παιχνίδια φτιαγμένα στο χέρι με τέχνη και όχι βιομηχανική τεχνική. Έναν ιππόδρομο του 1865, κουμπαράδες του 1880, αθλητικά είδη του 1890, σιδερένια, τσίγκινα και ξύλινα παιχνίδια, κούκλες περασμένων δεκαετιών και εκατοντάδες ακόμη κοκκάλινα παιχνίδια, ρουχαλάκια, χάρτες και παιδικά βιβλία που καλύπτουν την εκατονταετία 1860-1960.Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) 10.30 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και 6 έως 8.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Για επισκέψεις οργανωμένων ομάδων μαθητών απαιτείται προηγούμενη τηλεφωνική συνεννόηση με την γραμματεία της "Διεξόδου" (τηλ. 26310 51260)


Ο Χρ ή σ τ ο ς Γ α ρ ο υ φ α λ ή ς σ τ η ν γ κ α λ ε ρί Α ρ γ ώ

Έκθεση έργων ζωγραφικής του αγρινιώτη ζωγράφου Χρήστου Γαρουφαλή με τίτλο “ανθρώπων βλέμματα” φιλοξενείται στη γκαλερί Αργώ, της οδού Νεοφύτου Δούκα αρ. 5, στο ΚολωνάκιΟ Χρήστος Γαρουφαλής ανήκει στην ομάδα των νεο-παραστατικών ζωγράφων.Επανέρχεται, μετά από σιωπή έξι ετών, με μια σειρά έργων φιλοτεχνημένων πάνω σε ξύλο ή σε μουσαμά καθώς και σχέδια με μολύβι πάνω σε χαρτί. Η δουλειά του ζωγραφικά άψογη κινείται μεταξύ ρεαλιστικού και πνευματικού. Η έκθεση του Χρήστου Γαρουφαλή στη γκαλερί Αργώ θα διαρκέσει ως τις 12 Δεκεμβρίου 2009.Με τη ευκαιρία της έκθεσης κυκλοφορεί λεύκωμα με εισαγωγικό κείμενο του καθηγητή Μανόλη Βλάχου και του φιλόσοφου Στέλιου Ράμφου.

Ο θίασος της Άννας Βαγενά στο Αγρίνιο
Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων χρόνων «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά περιοδεύει σε πόλεις της Ελλάδας. Στο Αγρίνιο θα παρουσιαστεί την Κυριακή στις 29 Νοεμβρίου στο Παπαστράτειο Μέγαρο Γυμναστικής Εταιρίας. Η παράσταση ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.
H σκηνοθεσία και η μουσική επιμέλεια είναι της Άννας Βαγενά, η σκηνογραφία του Γιάννη Βάμβουρα (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά),οι φωτισμοί του Αλέκου Αναστασίου ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ελένη Πολιτοπούλου. Παίζουν οι ηθοποιοί Άννα Βαγενά, Δημήτρης Πατσής, Στέφανος Κοσμίδης και Ανθή Κόκκινου
Θα υπάρξει απογευματινή παράσταση στις 6:30 και βραδινή στις 9:30 με τιμές εισιτηρίων 22 ευρώ και φοιτητικό – μαθητικό 15 ευρώ (τηλ 26410-24767).