Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Τελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 12/02/2009 12:14:00 μ.μ.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτισμού εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου «Αποπεράτωση έργου ύδρευσης Λυσιμαχίας, Κλεισορευμάτων και οικισμού Μπρέσιακου δήμου Αγγελοκάστρου». Με την έγκριση αυτή ουσιαστικά απεμπλέκεται το έργο που είναι ζωτικής σημασίας για την Λυσιμαχία και τον οικισμό Μπρέσιακο του Αγγελοκάστρου, στην υλοποίηση του οποίου υπήρξε σημαντική καθυστέρηση από το πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ. Μετά την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ, αναμένεται η δημοπράτηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 360 χιλιάδων ευρώ, που κατά κύριο λόγο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας».

Από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη επισπεύστηκε η διαδικασία έγκρισης της γεωλογικής μελέτης, που αποτελεί και βασικό προαπαιτούμενο για το Ρυμοτομικό Σχέδιο της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου στο Αγρίνιο. Η γεωλογική μελέτη είναι απαραίτητη για τις εκσκαφές και επιχωματώσεις που απαιτούνται για την ανέγερση κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημίου campus στην έκταση του παλαιού πολιτικού αεροδρομίου στο Αγρίνιο.

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 18:30, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραίτης θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ Αγρινίου με θέμα «Περιβάλλον-Πράσινη Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα» που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο.

Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πάτρας που συμμετέχουν στο «Γεωεπιστήμες κ΄ Περιβάλλον», στα πλαίσια της κατεύθυνσης Περιβαλλοντικής και θαλάσσιας Γεωχημείας, επισκέφθηκαν τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου. Οι Μεταπτυχιακοί ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για το σύνολο των περιβαλλοντικών δράσεων τόσο από τον πρόεδρο Δρ. Ι. Καλαβρουζιώτη, όσο και από τα στελέχη του Φ.Δ. Ι. Σελιμά και Ι. Κασβίκη. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Φ.Δ. διαθέτει τράπεζα πληροφοριών, Μετεωρολογικό σταθμό και στοιχεία της περιοχής άμεσα προσβάσιμα και χρήσιμα για τους νέους ερευνητές των πανεπιστημιακών τμημάτων.

Μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα (1 Νοεμβρίου) το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού Φιλοδασικού – Φιλαθλητικού Σύλλογου Άκρων (Λιθοβουνίου) Αιτωλοακαρνανίας «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» συγκροτήθηκε σε σώμα την 4 Νοεμβρίου 2009 με την παρακάτω σύνθεση:Πρόεδρος ο Αλεξανδρής Δημήτριος, αντιπρόεδρος ο Αμερικάνος Πέτρος, γραμματέας η Στρατοπούλου Έλενα, ταμίας η Λεμοντζή Γεωργία, ειδ. Γραμματέας ο Ζήκας Επαμεινώνδας, μέλη ο Παργανάς Γεώργιος και ο Τσαντώνης Αλέξανδρος.