Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Τελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 12/29/2009 04:05:00 μ.μ.

Η 13η Σύνοδος της Ο.Κ.Ε. στο Αγρίνιο
Η 13η Σύνοδος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.) με τις Νομαρχιακές Οικονομικές και Κοινωνικές Επιτροπές (Ν.Ο.Κ.Ε.) θα λάβει χώρα στο Επιμελητήριο του Αγρινίου το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010, σε συνεργασία με τη Ν.Ο.Κ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Μετά τη Σύνοδο θα ακολουθήσει ανοικτή εκδήλωση στην οποία βασική εισηγήτρια θα είναι η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Λούκα Κατσέλη, με θέμα «Υποδομές και Περιφερειακή Ανάπτυξη».

Προχωρά η αναδιαρρύθμιση της εθνικής οδού
Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει το έργο της αναδιαρρύθμισης της Εθνικής οδού από Ερμίτσα έως τον κόμβο Αλιμέντα, μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του δεύτερου μειοδότη του διαγωνισμού ,την εταιρεία ΔΟΜΟΚΑΤ ΑΕ .Υπενθυμίζεται ότι το έργο είχε δημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο του 2008 όμως ο ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος πριν αρχίσει να εκτελεί το έργο. Προ του κινδύνου να ακυρωθεί το έργο μετά την έκπτωση του αναδόχου, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός με επιστολή του στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Ρέππα στις 26-11-2009 είχε ζητήσει να ακολουθηθεί η διαδικασία για την υπογραφή της σύμβασης με το δεύτερο μειοδότη, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου.

Συμπλοκή λαθρομεταναστών στο Μύτικα
Ανήσυχη παραμένει η κοινωνία του Μύτικα της Αλυζίας μετά και την συμπλοκή μεταξύ μεταναστών που έλαβε χώρα παραμονή των Χριστουγέννων και επανέφερε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την μηδαμινή αστυνόμευση της περιοχής. Σε απόμερο σημείο του Μύτικα έλαβε χώρα άγρια συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών και είχε ως αποτέλεσμα το τραυματισμό από μαχαίρωμα ενός εξ αυτών που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λευκάδας. Στο επεισόδιο συμμετείχαν Πακιστανοί και Αφγανοί λαθρομετανάστες (ενδεχομένως και άλλης εθνικότητας ) , οι περισσότεροι εκ των οποίων βρέθηκαν στο Μύτικα για τα μεροκάματα της συγκομιδής των ελιών. Κάποιοι όμως εξ αυτών μπήκαν και στα «χωράφια» άλλων μεταναστών με αποτέλεσμα το επεισόδιο. Συμβάν πάντως που εντείνει τον προβληματισμό τόσο για τον αριθμό των λαθρομεταναστών στην Αιτωλοακαρνανική ύπαιθρο και τα παρεπόμενα του.

Για τα θέματα του νομού ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός
Συνάντηση είχε ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέα Μακρυπίδης ως εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών (Κ.Τ.Ε.) με τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για τα θέματα της Οικονομίας. Ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης αξιοποιώντας την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, έθεσε μεταξύ άλλων και τα θέματα που αφορούν τον νομό Αιτωλοακαρνανίας όπως είναι οι καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα υποδομής. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα θέματα των αγροτών και κυρίως στο ζήτημα των μειωμένων επιδοτήσεων με τον βουλευτή του νομού να μεταφέρει στον πρωθυπουργό την δικαιολογημένη πικρία των αγροτών του νομού Αιτωλοακαρνανίας για την μειωμένη καταβολή των επιδοτήσεων, παρότι η ψηφιοποίηση των στοιχείων έχει προχωρήσει στο 98%, σε αντίθεση με άλλους νομούς, και έτσι βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων και των προϋποθέσεων, που ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την χορήγηση των επιδοτήσεων. Σύμφωνα με τον κ. Μακρυπίδη ο πρωθυπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις και την ενημέρωση και δεσμεύτηκε να εξεταστούν τα θέματα ώστε να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.

Nέο Δ.Σ. στους «φίλους του Πανεπιστημίου»
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε ο Σύλλογος Φίλων Πανεπιστημίου Αγρινίου .Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα και η σύνθεσή του έχει ως εξής: Πρόεδρος ο Θεόδωρος Λαδάς,
αντιπρόεδρος ο Τηλιγάδας Νικόλαος , γεν. γραμματέας η Αικατερίνη Κιτσάκη,
ειδ. γραμματέας ο Αθανάσιος Τσουράπης και ταμίαςο Κωνσταντίνος Στραβοδήμος

Πολιτιστικές προτάσεις κατά της εορτές
Το έργο της Κεντρικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Γουίλλυ Ράσελ, (στο ρόλο της Ρίτας η Κάτια Γέρου και στου Φρανκ ο Γιάννης Κρανάς) θα παίζεται και στις 1,2,3 Ιανουαρίου 2010 στο Δημοτικό Θέατρο.
Στις 29 και 30 Δεκεμβρίου και στις 5 και 6 Ιανουαρίου 2010 σε café της πόλης ο γνωστός κωμικός Γιάννης Δρακόπουλος, θα ερμηνεύσει ένα δικό του απολαυστικό μονόλογο, με τίτλο «Φανταγκλοστρας Σόου». Παράλληλα η Κινηματογραφική Λέσχη Αγρινίου «ξαναζεί» στο χώρο που γεννήθηκε ,στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, με προβολές κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 21:00. Στις 5-6 Ιανουαρίου θα προβληθεί η ταινία Οθέλλος (1952) σε σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς με τον ίδιο τον Γουέλς στον κεντρικό ρόλο. Μια τολμηρή και πρωτοποριακή ταινία για την εποχή της. Μια προσωπική ματιά του σκηνοθέτη για το έργο του Σαίξπηρ.

Ερώτηση Σολτάτου για το κόστος των εκθεσεων
Την 9η Νοεμβρίου ο νομαρχιακός σύμβουλος (της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας) Γιώργος Β. Σολτάτος είχε καταθέσει ερώτηση στον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου αναφορικά με τις εκθέσεις (τόσο στο Εσωτερικό όσο και στο Εξωτερικό )που συμμετείχε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η ΑΝΑΙΤ κατά τα έτη 2005, 2006, 2007, 2008. Ζητούσε να ενημερωθεί για το ποσό των χρημάτων που πληρώθηκαν για την συμμετοχή σε αυτές τις εκθέσεις και με ποιες εταιρείες συνεργάσθηκε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση για την οργάνωση των περιπτέρων αυτών και το ποσό της αμοιβής της κάθε μίας από αυτές. Ζήτησε επίσης να ενημερωθεί και για τα ποσά που πληρώθηκαν από την ΑΝΑΙΤ την ίδια περίοδο και σε ποιους για συμμετοχή σε εκθέσεις. Η απάντηση από τον αντινομάρχη Μ. Γαλαζούλα στην συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της 14ης Δεκεμβρίου2009 δεν τον κάλυψε καθώς όπως, όπως επισημαίνει ο Γ.Σολτάτος, «σαφώς δεν απαντούσε στα συγκεκριμένα ερωτήματα».Έτσι κατέθεσε προ ημερών ξανά τις ίδιες ερωτήσεις…Εξάλλου ο Γιώργος Σολτάτος προτείνει ξανά ως θέμα συζήτησης τη λειτουργία της ιστοσελίδας της νομαρχίας. Σημειώνει πως σε αυτή πρέπει να προβάλλονται οι απόψεις όλων των παρατάξεων του νομαρχιακού συμβουλίου και όχι μόνο οι απόψεις της νομαρχιακής αρχής που καταγράφονται μέσα από τα δελτία Τύπου της νομαρχίας.

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο περιφερειάρχης
Ο νέος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος .αύριοΤετάρτη 30 Δεκεμβρίου παραχωρεί συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ της Περιφέρειας, στο γραφείο του . Θέμα της συνέντευξης ο «απολογισμός Οικονομικής Διαχείρισης Χρηματοδοτήσεων Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων Δεκεμβρίου 2009» ενώ τα οικονομικά στοιχεία θα αναρτήθηκαν ήδη στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας .