Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Tελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 12/22/2009 06:11:00 μ.μ.

Η προπόνηση της Τρίτης ήταν η τελευταία πριν τα Χριστούγεννα για την ομάδα του Παναιτωλικού. Αμέσως μετά οι παίκτες έμειναν ελεύθεροι έως την Κυριακή που θα επιστρέψουν στον Αγρίνιο. Η επόμενη προπόνηση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου ενώ ο επόμενος αγώνας είναι την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ,στο Αγρίνιο, με την πρωτοπόρο Κέρκυρα . Η ΠΑΕ Παναιτωλικός θέλοντας, όπως αναφέρει, «να ευχαριστήσει τους φιλάθλους της που δίνουν σε κάθε αγώνα δυναμικό παρόν βοηθώντας την ομάδα και την κατατάσσουν ανάμεσα στις κορυφαίες σε προσέλευση θεατών» και «αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζει μερίδα του φίλαθλου κοινού» μείωσε περαιτέρω τις τιμές των εισιτηρίων των εντός έδρας αγώνων της για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου. Γνωστοποίησε εξάλλου ότι για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχουν διατεθεί συνολικά 1.629 εισιτήρια διαρκείας, εκ των οποίων 1.410 στη μεγάλη και 219 στη μικρή κερκίδα.

Ένα από τα παλιότερα έθιμα των γιορτών αναβιώνει την άλλη μέρα των Χριστουγέννων στην πλατεία των Φυτειών. Είναι η γιορτή της Τσιγαρίδας , γευστική ανάμνηση της αγροτικής κοινωνίας και οικονομίας του Ξηρομέρου. Σε αναβίωση της διαδικασίας αλλά και της “γεύσης ” του εθίμου προχωρά κάθε χρόνο στις 26 Δεκεμβρίου το πρωί, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτειών σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου είναι ανοιχτό στις γιορτές και περιμένει στις εκδηλώσεις του τους φιλόμουσους της πόλης . Μάλιστα το έργο της Κεντρικής Σκηνής, «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» του Γουίλλυ Ράσελ, μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα τη περασμένης Παρασκευής, θα παίζεται στις 25,26,27 Δεκεμβρίου 2009 και 1,2,3 Ιανουαρίου 2010 στο Δημοτικό Θέατρο. Η απόδοση κειμένου είναι του Μάριου Πλωρίτη, η σκηνοθεσία του Βασίλη Νικολαΐδη, τα σκηνικά –κοστούμια του Γιώργου Ζιάκα και οι φωτισμοί των Σπύρου Μερεγκλίτση και Δημήτρη Παπαδάκη. Στο ρόλο της Ρίτας, η Κάτια Γέρου, πρωταγωνίστρια του Θεάτρου Τέχνης, με καταγωγή από το Αγρίνιο και στο ρόλο του καθηγητή Φράνκ, ο Γιάννης Κρανάς, που έχει επανειλημμένα συνεργαστεί με τον Βασίλη Νικολαΐδη και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Αγρινίου όσο και των υπολοίπων δεκατριών νοσηλευτικών ιδρυμάτων, που είχαν σταματήσει στις 13 Οκτωβρίου 2009 λόγω μη εξόφλησης εγκεκριμένων λογαριασμών, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Επιπλέον όσον αφορά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγρινίου η υπουργός Υγείας αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί για τις ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα και για το λόγο αυτό εστάλη εγκύκλιος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία εξαιρεί τις κρίσεις των ιατρών που θα στελεχώσουν τις ΜΕΘ από τη γενικότερη αναστολή.Για τις εξελίξεις αυτές ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αγρινίου, με την οποία ευχαριστεί δημόσια την υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου. « Ο Σύλλογός μας υπερασπίζεται, αγωνίζεται και παλεύει όχι μόνο για τις διεκδικήσεις και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας αλλά κάθε φορά θα εγγυάται και θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συμπολιτών μας για ποιότητα παροχών υγείας σε όλα τα επίπεδα.Ο Σ.Ε.Ν.Α. με εγκυρότητα και συνέπεια προς τους Αιτωλοακαρνάνες και υπερασπίζοντας πάντα το δικαίωμα στη δωρεάν και δημόσια υγεία, θα είναι πάντα πρωτοπόρος στην ανάδειξη τέτοιων θεμάτων» επισημαίνει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου

Με την με αριθ. 16662/2007 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος που δημοσιεύτηκε στο υπ’ αριθ. 1936/28-9-2007 Φ.Ε.Κ. τ. Β΄, συστήθηκε Νομικό Πρόσωπο με την επωνυμία «Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.)» Δήμου Θεστιέων. Οι πολίτες του Δήμου Θεστιέων υποδέχθηκαν θετικά αυτή την εξέλιξη και ο αριθμός των κατοίκων (άνω των 60 ετών) που εκδήλωσαν την επιθυμία να γίνουν μέλη του Κ.Α.Π.Η. υπερβαίνει τους πεντακόσιους. Έτσι ο Δήμος Θεστιέων διαμόρφωσε τρεις ζεστούς και φιλικούς χώρους και στα τρία Δημοτικά Διαμερίσματα, ως χώρους υποδοχής και παροχής υπηρεσιών προς τα μέλη του Κ.Α.Π.Η., έγιναν τα εγκαίνια στις 12, 19 και 20 Δεκεμβρίου και άρχισε η λειτουργία τους.

Με μια καλή παρουσία, συμμετείχε ο Δήμος Ινάχου σε συνεργασία και με την Αερολέσχη Αγρινίου, στο BUSINESS SHOW, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο.Ο Δήμος Ινάχου με το σύνθημα «Αποδράστε….» πρόβαλε τις ομορφιές του Δήμου καθώς και όλες τις δυνατότητες που έχει ο Δήμος ώστε να πραγματοποιηθούν αθλητικές δραστηριότητες όπως αλεξίπτωτο πλαγιάς,rafting, ορειβασία, ποδηλασία βουνού και κανόε καγιάκ. Επίσης στο περίπτερο του Δήμου Ινάχου φιλοξενήθηκαν και προϊόντα τα οποία παράγονται στο Δήμο .


Με συνολικό προϋπολογισμό 22.000.000€, προσαυξημένο κατά 30%, από τον αντίστοιχο περσινό, από τον οποίο τα 11.000.000€ αφορούν το Τεχνικό Πρόγραμμα και χωρίς καμία αύξηση στα Δημοτικά τέλη για τους Δημότες τη νέα χρονιά, ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, ο Προϋπολογισμός του Δήμου Ναυπάκτου για το 2010. Στον ψηφισθέντα Προϋπολογισμό συμπεριλαμβάνεται η μείωση κατά 50% στα δημοτικά τέλη για τους δημότες που έχουν στις οικογένειές τους προστατευόμενα μέλη ΑΜΕΑ.

Την έναρξη διαβούλευσης για τη διαπλάτυνση πεζοδρομίων της οδού Σπ. Μουστακλή και την εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη συγκεκριμένη οδό του Μεσολογγίου προανήγγειλε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σπανός. Σε δήλωσή του σημείωσε πως «μετά την συνάντηση που είχαμε με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου και επειδή υπάρχει παραπληροφόρηση των κατοίκων μας και κυρίως των καταστηματαρχών που οι επιχειρήσεις τους βρίσκονται επί της οδού Σπ. Μουστακλή κρίνεται απαραίτητο να σας ενημερώσουμε ότι, o Δήμος μας προχωρώντας στην κατασκευή έργων που σκοπό έχουν την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, αλλά και την βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, προβλέπει την κατασκευή έργου που θα αφορά την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και τη μονοδρόμηση του παραπάνω δρόμου».Το έργο θα αρχίζει από το Εργατικό κέντρο (Τρίγωνο), έως το Ραδιομέγαρο (κατάστημα Μιχαήλ Χατζή). Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, στο σκεπτικό του Δήμου είναι η κίνηση των οχημάτων να γίνεται προς μια κατεύθυνση, να υπάρχει χώρος στάθμευσης και στις δύο πλευρές, ενώ προβλέπεται δρόμος διελεύσεως για τα οχήματα πλάτους τεσσάρων μέτρων.«Με το έργο αυτό θα πετύχουμε την ευκολότερη διέλευση των αυτοκίνητων λόγω της μονοδρόμησης, την άνετη κυκλοφορία των πεζών μετά την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και τον διπλασιασμό των θέσεων στάθμευσης, αφού θα υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης των αυτοκινήτων και στις δύο πλευρές του δρόμου.»