Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Τελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 12/09/2009 09:19:00 π.μ.

Η εκδήλωση για τον αρχαιολογικό χάρτη του νομού και τα αρχαία θέατρα που έγινε στο Αγρίνιο πήγε πολύ καλά. Η προσέλευση ήταν πολύ μεγάλη ενώ σαν μαγνήτης λειτούργησε και η παρουσία του Σταύρου Μπένου. O Μεσσήνιος πολιτικός με τη σημαντική διαδρομή έχει πλέον αφιερωθεί στο «ΔΙΑΖΩΜΑ», το Σωματείο που έχει πρωταρχικό στόχο την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων. Να θυμίσουμε πως τoν Μάρτιο ο Σταύρος Μπένος είχε πραγματοποιήσει διήμερη περιοδεία στο νομό και επισκέφθηκε τα αρχαία Θέατρα Μακύνειας, Καλυδώνας, Πλευρώνας, Οινιαδών, Άργους Αμφιλοχικού και Στράτου προκειμένου να έχει προσωπική άποψη . Το Σάββατο βρέθηκε πάλι στο νομό για να παρουσιάσει τον πρώτο καρπό της προσπάθειας του. Και έδειξε να απολαμβάνει την παρουσία του στο Παπαστρατειο Μέγαρο, τόσο που από το πάνελ με την φωτογραφική του μηχανή τραβούσε πλάνα του κοινού.


Σε ένα ευχάριστο δείπνο συμμετείχαν δημοσιογράφοι του Αγρινίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του βουλευτή της Ν.Δ Κώστα Καραγκούνη. Έχοντας αφήσει πίσω την ένταση δύο προεκλογικών (εθνικών και εσωκομματικών) περιόδων σε χαλαρό κλίμα ο κ. Καραγκούνης αντήλλαξε απόψεις εφ’ όλης της- πολιτικής και μη -ύλης με το δημοσιογραφικό κόσμο.

Πολύ χρόνο για την Αιτωλοακαρνανία θα πρέπει να βρει η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή. Θα τον χρειαστεί για να μελετήσει την επιστολή που έλαβε από το Νομάρχη Θύμιο Σώκο ο οποίος αναφέρεται διεξοδικά και κατατοπιστικά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν το νομό και άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Ζητά μάλιστα ο νομάρχης από την υπουργό να οριστεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση εργασίας μαζί της ή να επισκεφθεί ή ίδια το νομό μας..

Λύση στο θέμα της κάλυψης του κενού της κοινωνικής λειτουργού στην δ/νση Πρόνοιας στο Μεσολόγγι αναζητά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση , αφού το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά στην περιοχή που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, έχουν αυξηθεί σε βαθμό ανησυχητικό. Η «Π» αναφέρθηκε στο ζήτημα και τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την απουσία κοινωνικής λειτουργού στην υπηρεσία. Πολλά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, παραμέλησης ανηλίκων αλλά και παιδικής κακοποίησης τα οποία είχαν αναφερθεί τόσο στην Εισαγγελία όσο και τις αστυνομικές αρχές, παρέμεναν χωρίς καμία απολύτως μέριμνα. Ωστόσο σήμερα η νομαρχία αναζητά επειγόντως λύση στο θέμα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο μετακίνησης κοινωνικής λειτουργού από την αντίστοιχη Δ/νση του Αγρινίου προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τουλάχιστον τα κατεπείγοντα περιστατικά.

Με αντικείμενο τον προϋπολογισμό του δήμου για το 2010 συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου.

Σύσκεψη σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ)και με θέμα:«Δημιουργία Επιχειρηματικών Πάρκων και οργάνωση των άτυπων βιομηχανικών συγκεντρώσεων στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας» διοργανώνει το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00στην συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1, Αγρίνιο).

Οι κατολισθήσεις που έχουν γίνει στην παραλία της Παλαίρου συνεχίζουν να ανησυχούν τους κατοίκους της περιοχής. Αυτό το κατολισθητικό φαινόμενο συμβαίνει σε μήκος ενάμιση χιλιομέτρου με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να κινδυνεύουν καθώς αντιμετωπίζουν στατικά προβλήματα ενώ είναι ενδεικτικό πως ήδη σε μια ξενοδοχειακή μονάδα υπάρχουν και ζημιές με ρηγματώσεις στους τοίχους του. Είναι λοιπόν φυσικό όσο βρισκόμαστε ακόμη στη καρδιά του χειμώνα και αναμένονται και άλλες βροχές οι κάτοικοι ανησυχούν πως το φαινόμενο μπορεί να ενταθεί. Ήδη όμως από την πλευρά των υπευθύνων υπάρχει κινητοποίηση για να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η αυτοψία που διενεργεί η τεχνική υπηρεσία της νομαρχίας, ενώ ο δήμος Παλαίρου έχει αναθέσει τη γεωλογική μελέτη στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ο δήμαρχος Παλαίρου κ. Σολδάτος μιλώντας στην «Π» τόνισε πως «έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των κατοίκων και περιμένουμε να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η μελέτη, ώστε να μπορέσουμε να απευθυνθούμε στη υπηρεσίες του κράτους και στην πολιτική προστασία για να αποκατασταθεί το πρόβλημα».


Η Αδελφότητα «Μνήμης Αγωνιστών Πολιορκιών και Εξόδου Μεσολογγίου» την Κυριακή 13η Δεκεμβρίου 2009 στις 11.00 το πρωί εγκαινιάζει τον πολυχρηστικό της χώρο , που θα είναι επισκέψιμος από μαθητές, φοιτητές και περιηγητές. Ο χώρος θα λειτουργήσει ως Εργαστήριο Μνήμης: θα περιλαμβάνει ιστορική βιβλιοθήκη, αρχείο εντύπων, ηχητικών και οπτικών δημιουργιών (μουσικών έργων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, ταινιών), εκθετήριο και χώρο χρήσης των πολυμέσων και του διαδικτύου για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς».

Eθελοντική δενδροφύτευση στο Φαράγγι της Κλεισούρας, σε μια περιοχή που έχει πληγεί επανειλημμένα από πυρκαγιές, οργανώνει την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009 η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.Η δενδροφύτευση που θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δασαρχείο Μεσολογγίου, τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού, τον Δήμο Αιτωλικού, το Πολιτιστικό τμήμα των εργαζομένων του ΟΤΕ Μεσολογγίου, τον σύλλογο εθελοντών Μεσολογγίου ΠΡΟΤΕΚΤΑ και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου.