Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Τελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 12/01/2009 07:31:00 μ.μ.

Με πρωτοβουλία των Περιφερειακών Τμημάτων Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Άρτα, τα εμπόδια που υπάρχουν στην κατασκευή της Ιόνιας οδού και πώς αυτά θα ξεπεραστούν με την αρωγή των τοπικών κοινωνιών. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι Νομάρχες Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης, Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος, Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου και Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου και Δήμαρχοι της Ηπείρου και της Αιτωλοακαρνανίας απ’ όπου διέρχεται η Ιόνια οδός, ο κ. Καρβούνης από το τμήμα Υποδομών του Υπουργείου που εκπροσώπησε τον υφυπουργό κ. Μαγκριώτη, ο κ. Λαμπρόπουλος εκπρόσωπος της παραχωρησιούχου εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου κ. Μπαλτογιάννης και φορείς της περιοχής. «Υπάρχουν γραφειοκρατικά ζητήματα που μπλοκάρουν και καθυστερούν το έργο», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Παπαναστασίου, μιλώντας στην «Π».Επισήμανε παράλληλα πως «μόνο ένας νομικός του Δημοσίου πρέπει να ασχοληθεί με τόσα θέματα, η απεργία των δικηγόρων στο Μεσολόγγι δημιούργησε επίσης καθυστερήσεις, το γεγονός ότι υπάρχει πρόβλημα με τα αδρανή υλικά, με την αρχαιολογία, την αποκατάσταση δικτύων κοινής ωφέλειας είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα».

Θετικά χαρακτηρίστηκαν τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων και έντεκα Δήμων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας (Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Θεστιέων, Ινάχου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου, Νεάπολης, Οινιαδών, Παλαίρου, Στράτου και Φυτειών), στην έκθεση Polis που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (26-29 Νοεμβρίου ).Από το περίπτερο της Αιτωλοακαρνανίας, πέρασαν εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του νομού, μέσα από την έκθεση σειράς προϊόντων που παράγονται στην Αιτωλοακαρνανία και των εκδόσεων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Τ.Ε.Δ.Κ. και των Δήμων. Επίσης παρουσιάσθηκαν πολιτικές και δράσεις της Νομαρχίας και των Δήμων με αναφορά στους πολίτες.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών, διοργανώνει την 11η Πανελλήνια Επιμελητηριακή Συνδιάσκεψη Μεταφορών με θέμα: «Προκλήσεις και προβληματισμοί μεταφορών στην Ελληνική Περιφέρεια» που θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στις 5 Δεκεμβρίου στην συνεδριακή αίθουσα του κτηρίου του Επιμελητηρίου (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1) και η οποία θα συμπέσει με τις εργασίες της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και Έλληνες ειδικοί, διακεκριμένοι καθηγητές ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν με τις απόψεις τους. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της συνδιάσκεψης είναι οι απόψεις των Επιμελητηρίων σχετικά με τις προκλήσεις και τα
προβλήματα των μεταφορών στην Ελληνική περιφέρεια.

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) των υγιών ομάδων του πληθυσμού, όσο αφορά άτομα από τεσσάρων έως 49 ετών. Η αρχική επιφυλακτικότητα πολλών απέναντι στο νέο εμβόλιο έχει πλέον καμφθεί σε μεγάλο βαθμό και σίγουρα η προσέλευση του κόσμου σε νοσοκομεία και εμβολιαστικά κέντρα θα δοκιμάσει το σύστημα Υγείας. Ο εμβολιασμός στο Μεσολόγγι, γίνεται στο κτίριο της Διεύθυνσης Υγείας , Σταυροπούλου 31, (Ραδιομέγαρο) τις ημέρες Δευτέρα –Τετάρτη και Παρασκευή (από 9.00π.μ-13.00μμ). Στο Αγρίνιο, στο Τμήμα Υγείας Αγρινίου ,1ο χιλιόμετρο Αγρινίου –Αντιρρίου (πάνω από τα ΚΤΕΛ) κάθε Τρίτη και Πέμπτη τις ίδιες ώρες. Μπορούν να εμβολιάζονται όλες οι υγιείς ομάδες πληθυσμού δηλαδή άτομα από τεσσάρων έως 49 ετών, καθώς και οι υπηρετούντες σε υπηρεσίες απαραίτητες για τη εύρυθμη λειτουργία του κράτους. Καλό θα είναι όσοι θα προσέλθουν να φέρουν μαζί τους τα Ατομικά Βιβλιάρια Νοσηλείας. Τα παραπάνω αφορούν όσους προληπτικά θέλουν να κάνουν το εμβόλιο χωρίς να έχουν νοσήσει, όσοι όμως νοσήσουν θα απευθύνονται για το εμβόλιο στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, στα κέντρα υγείας και στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ μόνο όμως για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ.