Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Ζοφερή εικόνα για την Περιφέρεια

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 2/03/2010 01:28:00 μ.μ.


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα θεωρείται η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που έλαβε χώρα το πρωί της περασμένης Δευτέρας σε ξενοδοχείο της Πάτρας. Επρόκειτο για την πρώτη συνεδρίαση με την παρουσία του νέου περιφερειάρχη Τάσου Αποστολόπουλου ο οποίος αντιμετώπισε διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον από αυτό που αντιμετώπιζε ο προκάτοχός του Σπύρος Σπυρίδων, η διαχείριση του οποίου ουσιαστικά αποδομήθηκε.
Κατά τη συνεδρίαση κυριάρχησαν τα μελανά χρώματα με τα οποία παρουσιάστηκε η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ 2007-2013 , η πορεία των έργων του 3ου ΚΠΣ αλλά και η πορεία του προγράμματος της αυτοδιοίκησης «ΘΗΣΕΑΣ».
Η συνεδρίαση που λειτούργησε και σαν μαγνήτης για τους αιρετούς της Αιτωλοακαρνανίας (έδωσαν το παρόν πολλοί δήμαρχοι του νομού) ήταν αποκαλυπτική και για όσα θα επακολουθήσουν στην πορεία μέχρι τις επόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης. Τα μηνύματα της ομιλίας του Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου είχαν προφανής στόχευση να τον θέσουν σε θέση αφετηρίας για τη διεκδίκηση της στήριξης από το ΠΑΣΟΚ της υποψηφιότητας του για τη θέση του αιρετού περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος.
Όλα αυτά συμβαίνουν παράλληλα με τις ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο για το χωροταξικό των περιφερειών , με το κύμα για απόσχιση της Αιτωλοακαρνανίας από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνεχώς να διογκώνεται αλλά με τις πληροφορίες για τις προθέσεις του υπουργείου να είναι αντιφατικές.