Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Η αντίδραση του Δ.Σ.Ινάχου

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 5/06/2010 06:59:00 μ.μ.

Παράγοντες του Ινάχου παράλληλα πνέουν μένεα κατά του υπουργείου και της ηγεσίας της ΤΕΔΚ για την επιλογής της ενσωμάτωσης του στην Αμφιλοχία αλλά και για την ονομασία του δήμου ως «Αμφιλοχίας» (όπως επιθυμούσε ο Α.Κοιμήσης) και όχι Βάλτου. Οι ίδιοι όμως βρίσκονται στο στόχαστρο κριτικής για «χλιαρή» διεκδίκηση της αυτονομίας του δήμου που πληροί τα κριτήρια του Ορεινού και μειονεκτικού όπως το Θέρμο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ινάχου πάντως στη συνεδρίαση του στις 30 Απριλίου υπογράμμισε «το γεγονός ότι η θέση – πρόταση του Δήμου Ινάχου που κατατέθηκε στη διαβούλευση της Τ.Ε.Δ.Κ. του Νομού, να παραμείνει ο Δήμος ως ορεινός δεν καταγράφηκε καν ούτε ως παρατήρηση στην απόφαση που πάρθηκε και πιθανά να αποτέλεσε και πλάνη του Υπουργείου Εσωτερικών, παρότι είχε την ομόφωνη θέση των συνέδρων στη διαβούλευση, την ανοιχτή υποστήριξη του Προέδρου της Τ.Ε.Δ.Κ. Αιτωλ/νίας, όπως επίσης και την κατηγορηματική δημόσια υποστήριξη της ίδιας θέσης του Νομάρχη Αιτωλ/νίας με τη διατύπωση «αν ο Δήμος Ινάχου δεν είναι το πρότυπο του ορεινού Δήμου τι είναι τότε ορεινός Δήμος;» αλλά και με σχόλια για τη δυνατότητα του Δήμου ότι μπορεί να αντεπεξέλθει αυτοδύναμα στις ανάγκες του».


Το Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων υπογραμμίζει ότι «ο σχεδιασμός, έγινε εν αγνοία των πραγματικών δεδομένων της περιοχής και αγνοεί τη νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα» και κατέληξε η απόφαση αυτή να επιδοθεί στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, καθώς και στους τοπικούς παράγοντες.