Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Τελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 5/11/2010 01:12:00 μ.μ.

Πάλαιρος. Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Δημαρχείο Παλαίρου συνάντηση εργασίας του Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τάσου Αποστολοπουλο με τον Δήμαρχο Παλαίρου . Νίκο Σολδάτο καθώς και με Δημοτικούς Συμβούλους και στελέχη του Δήμου.Τα θέματα που τέθηκαν από τον Δήμο ήταν η εξέλιξη του έργου «Αποχέτευση και καταθλιπτικός αγωγός Παλαίρου –Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Παλαίρου» , το οποίο πλέον χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ ,η χρηματοδότηση της μελέτης για το κατολισθητικό φαινόμενο στην περιοχή «οχθια», η συνέχιση των εργασιών του παραλιακού δρόμου Πογωνιά Πλαγιά,το έργο του ΧΥΤΑ, το αλιευτικό καταφύγιο Πογωνιάς, καθώς και το πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ». Πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή αναμνηστικών και δόθηκαν αμοιβαίες δεσμεύσεις για συνέχιση της αγαστής συνεργασίας.

Καλύβια Αγρινίου .
Φυτώριο έτοιμο για μεταφύτευση σε χασισοφυτεία ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Καλυβίων Αγρινίου . Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου σε συνεργασία με Αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στη συνέλαβαν δύο ημεδαπούς ηλικίας είκοσι οκτώ και είκοσι επτά ετών αντίστοιχα, οι οποίοι καλλιεργούσαν φυτώριο ινδικής κάνναβης αποτελούμενο από 94 δενδρύλλια ύψους 10 έως 27εκατοστά.Σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία τους, βρέθηκαν επιπλέον 40 σπόροι ινδικής κάνναβης.

Μεσολόγγι.
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6-5-2010 ευρεία σύσκεψη φορέων και πρωτοβάθμιων σωματείων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου. Από τη σύσκεψη προέκυψε ως κοινή συνισταμένη η δημιουργία ενός κοινού Δικτύου αλληλεγγύης των εργαζομένων μπροστά στην οικονομική κρίση και στα δυσβάσταχτα μέτρα που απειλούν πλέον την κοινωνική συνοχή και την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση του συνόλου των εργαζομένων. Για το σκοπό αυτό κρίθηκε αναγκαίο να διευρυνθεί η ανωτέρω πρωτοβουλία και από φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του νέου Δήμου Μεσολογγίου. Η νέα σύσκεψη ορίστηκε για σήμερα Τετάρτη 12-5-2010 και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ.Μ.

Εύηνος.
Δικαίωση των καταγγελιών για το επαναλαμβανόμενο έγκλημα της ανεξέλεγκτης δράσης εργολάβων με τις παράνομες αμμοληψίες στον Εύηνο, θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την επιτόπια αιφνιδιαστική έφοδο πριν λίγες μέρες από κλιμάκιο επιθεωρητών της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. Την επιχείρηση συντόνισε - από την μεριά του Υπουργείου - η κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. «Τα στοιχεία που βρέθηκαν, φαίνεται ότι τεκμηριώνουν σοβαρές παρανομίες και ποινικά αδικήματα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο εξελίσσονται δραστηριότητες παράνομης αμμοληψίας σε κεντρική θέση του Δήμου Χάλκειας, από την κοινοπραξία που διαχειρίζεται το έργο της Ιόνιας Οδού στην Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να εξασφαλίσει τις τεράστιες ποσότητες αδρανών υλικών που απαιτούν οι κατασκευαστικές της εργασίες» αναφέρουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι.