Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

«Με ενδιαφέρει η Αυτοδιοίκηση»

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 5/12/2010 07:02:00 μ.μ.

«Θα ασχοληθώ ενεργά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου» προαναγγέλει η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά στη συνέντευξη της στην ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ και τον Δημήτρη Παπαδάκη । Παράλληλα τονίζει πως «Το ΠΑ.ΣΟ.Κ οφείλει να εγκαταλείψει τα στενά κομματικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων».Τα αποσπάσματα:

Το όνομά σας διακινείται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Έχει ακουστεί ακόμη και για την περιφέρεια ή το δήμο Αγρινίου. Σας ενδιαφέρουν αυτοί οι ρόλοι μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνει ο «Καλλικράτης»;

Με ενδιαφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Πιστεύω ότι οι τοπικοί άρχοντες είναι αυτοί που μπορούν να αναπτύξουν ή να υποβαθμίσουν ένα δήμο, μία περιοχή, μία περιφέρεια. Θα ασχοληθώ ενεργά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου από όποια θέση μου ορίσει ο Πρωθυπουργός, γιατί είμαι στρατιώτης της παράταξης.

Πως πρέπει να γίνουν οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης; Ειδικότερα ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες και οι υποψήφιοι δήμαρχοι; Πρέπει να ισχύσουν τα αυτοδίκαια των νυν δημάρχων ή να ξεκινήσουν από την αρχή οι διαδικασίες;

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ οφείλει να εγκαταλείψει τα στενά κομματικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων. Δυστυχώς στο παρελθόν κάποιοι Δήμοι και Νομαρχίες υπήρξαν φυτώρια αδιαφάνειας, διαφθοράς, διασπάθισης δημοσίου χρήματος, αναποτελεσματικής διοίκησης, αυτό πρέπει να αλλάξει. Κάποιοι έκαναν λαμπρές πλατείες όταν δίπλα τους οι πολίτες υπέφεραν από την ανεργία και την ανέχεια. Ξέρετε, υπάρχει μία γενιά στελεχών που άφηναν επί 30 χρόνια το τρένο της ανάπτυξης να περνά και έχουν πολλές ευθύνες για το σημερινό αδιέξοδο. Καλός αυτοδιοικητικός που δεν αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του για να τα επενδύσει στους πολίτες και να προσφέρει θέσεις εργασίας, δεν υπάρχει. Αυτά τα κριτήρια θα ισχύσουν τώρα για το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ