Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Tελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 10/20/2009 03:32:00 μ.μ.

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου για τις διαδηλώσεις
Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με ανακοίνωση που εξέδωσε καταδικάζει «τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Εργασίας εναντίον των απεργών μεταλλεργατών του Πειραιά». Παράλληλα το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους «την απαράδεκτη στάση του υπουργού εργασίας και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι τους εργαζόμενους της ζώνης, όπου αντί να λύσει τα προβλήματα, ακολουθεί προκλητικά την τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης της Ν.Δ». Επιπλέον στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «το χτύπημα των ΜΑΤ σηματοδοτεί μια νέα πιο άγρια αντεργατική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους, ξεσκεπάζει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο τη νέα αντιλαϊκή επίθεση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Ευρωπαϊκή Ένωση». Τέλος οι άνθρωποι του Εργατικού Κέντρου δεν παραλείπουν να σημειώσουν πως «τεράστια ευθύνη έχει και η πλειοψηφία της Γ.Σ.Ε.Ε. που από τη μια συμφωνεί σε «κοινωνικούς διαλόγους» με την κυβέρνηση και σε «σημεία σύγκλισης» με το ΣΕΒ και από την άλλη κλείνει τα μάτια στην καταστολή των αγώνων των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους».


Ο Σύλλογος Γεωπόνων προς τους βουλευτές του νομού
Ο Σύλλογος Γεωπόνων Αιτωλοακαρνανίας απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στους 8 βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας που εξελέγησαν μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Τα μέλη του Συλλόγου Γεωπόνων τονίζουν πως «είναι αρωγοί στην προσπάθεια της πολιτείας και των αγροτών, για μια υγιή και βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη. Τα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν στον αγροτικό κόσμο, πέραν των αγροτών, βλάπτουν και περιορίζουν τα δικαιώματα των γεωπόνων». Τέλος ο Σύλλογος Γεωπόνων επισημαίνει στους βουλευτές του νομού πως μπορεί να προσφέρει τη βοήθεια που θα έλυνε τα προβλήματα και θα οδηγούσε στην άνοδο της αγροτικής ανάπτυξης του νομού μας, αποκαθιστώντας έτσι το ρόλο του γεωπόνου και διευρύνοντας τα δικαιώματα του.

Εκλογές στο Σωματείο Εκπαιδευτικών Λειτουργών
Το Σωματείο Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε χθες, Τρίτη, τη γενική συνέλευσή του, ενώ αύριο Πέμπτη διεξάγονται οι εκλογές του ΣΙΕΛ στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Στη διακήρυξή του το Σωματείο Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αιτωλοακαρνανίας επισημαίνει ότι διεκδικεί «αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο εκπαίδευσης. 1800 ευρώ στο νεοδιόριστο. Γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά, μισθολογικά δικαιώματα στους ωρομίσθιους και αναπληρωτές. Σταθερή μόνιμη εργασία για όλους. Να καταργηθεί ο θεσμός του ωρομίσθιου και του αναπληρωτή».

Ξεκίνησε η διανομή αλατιού
Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου , η διανομή αλατιού σε δήμους του Νομού, προκειμένου να μην προκληθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από τυχόν παγετό ή χιονοπτώσεις.Σύμφωνα με τον εντεταλμένο σύμβουλο Σωτήρη Σαξάμη σε πρώτη φάση θα αποσταλούν τριακόσιοι τόνοι αλάτι στους δήμους Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης, Παναιτωλικού, Παραβόλας και Παρακαμπυλίων. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στα μέτρα της Νομαρχίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να εμφανισθούν από ενδεχόμενη κακοκαιρία.