Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Ξεκινούν δύο έργα υποδομής

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 10/14/2009 11:37:00 π.μ.

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες υλοποίησης δύο μεγάλων έργων υποδομής στην Αιτωλοακαρνανία μιας και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησής τους από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.Το πρώτο έργο, είναι η: «Βελτίωση του οδικού δικτύου Αμπελακιώτισσα – Περδικόβρυση» με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου θα εκτελεστούν εργασίες χωματουργικές, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας, ασφαλτικών, σήμανσης και διαγράμμισης, σε τμήματα του υφιστάμενου οδικού άξονα συνολικού μήκους δεκάμιση (10,5) περίπου χιλιομέτρων.Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ» και ανήκει σε μια σειρά έργων που έχει εντάξει η Νομαρχία στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το δεύτερο έργο, είναι η κατασκευή γέφυρας στον επαρχιακό οδικό άξονα Θέρμο – Αργυρό Πηγάδι (στον χείμαρρο Γαρδικιώτη) προϋπολογισμού 220.000 ευρώ. Με την κατασκευή της γέφυρας θα γίνει εύκολη και ασφαλής η διάβαση του χειμμάρου Γαρδικιώτη μιας και οι βροχοπτώσεις απέκοπταν την επικοινωνία στην περιοχή. Ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η βελτίωση προσπελασιμότητας με τον όμορο νομό της Ευρυτανίας. Η υλοποίηση του έργου θα γίνει με συγχρηματοδότηση από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και της Νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας.