Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Ανοικτή Επιστολή Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Αγρινίου

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 5/08/2010 12:13:00 μ.μ.

Είναι γνωστό αλλά και προφανές ότι όσο πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές κάποιοι θα σπεύδουν να εισφέρουν διάφορες υπηρεσίες είτε ακουσίως είτε εκουσίως στους κάθε λογής υποψηφίους. Μάλλον θύμα τέτοιων υπηρεσιών πρέπει να είναι και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, ο οποίος αναφερόμενος στους Δικηγόρους του Δημοτ. Συμβουλίου Αγρινίου, που δεν είναι άλλοι από εμάς τους υπογράφοντες, μίλησε με απαξιωτικό τρόπο για τις τοποθετήσεις μας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου στο Αγρίνιο, στις 4-5-2010, με θέμα τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.

Δεν ξέρουμε εάν είναι σύνηθες στον ίδιο να τοποθετείται δημοσίως για θέματα που δεν γνωρίζει πλήρως και επαρκώς αλλά πρέπει να τον ενημερώσουμε για να μην ολισθαίνει σε δηλώσεις που ενίοτε δημιουργούν προϋποθέσεις για άλλου είδους αντιπαράθεση ότι υποχρέωσή μας αλλά και αναφαίρετο δικαίωμά μας είναι ως Δημοτικοί Σύμβουλοι Αγρινίου να εκφράζουμε την άποψή μας και τις θέσεις μας για τα όρια της πόλης μας.

Εμείς, ουδέποτε ασχοληθήκαμε με τα όρια του Δήμου Μεσολογγίου. Μάλιστα, όπως ο ίδιος δηλώνει, όταν τοποθετήθηκε αυτός για τα όρια του Δήμου του, στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ, στις 8-4-2010, που έγινε στο Μεσολόγγι, συμπεριέλαβε στα όρια του Διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου τους Δήμους Οινιάδων, Αιτωλικού και Χάλκειας όχι όμως και αυτούς της Μακρυνείας και Αρακύνθου.

Εμείς, με την παρούσα επιστολή μας, τοποθετούμενοι πάντα δημόσια, συμφωνούμε και συνηγορούμε ότι καλώς επιθυμούν στο Μεσολόγγι να συμπεριλαμβάνεται στα όρια του Δήμου τους αυτός της Χάλκειας, εφ’ όσον το επιθυμούν και ίδιοι. Κατά την ίδια τακτική τοποθετηθήκαμε δημοσίως στο Δημ. Συμβούλιο Αγρινίου ότι εφ’ όσον το επιθυμούν και οι ίδιοι, θα έπρεπε να συμπεριληφθούν οι Δήμοι Μακρυνείας και Αρακύνθου στον διευρυμένο Δήμο Αγρινίου εάν δεν είναι εφικτό να σχηματίσουν χωριστό ενιαίο Δήμο. Μάλιστα, την ίδια ώρα που εμείς εκφράζαμε την ανωτέρω θέση, τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων αποφάσιζαν ότι επιθυμούν την δημιουργία ενιαίου Δήμου άλλως να συμπεριληφθούν στον διευρυμένο Δήμο Αγρινίου.

Γιατί λοιπόν ισχυρίζεται ο κ. Αναγνωστόπουλος ότι εμείς ασχοληθήκαμε με τα όρια του Δήμου Μεσολογγίου;

Καταδικάζουμε λοιπόν την βεβιασμένη και καθ’ όλα λανθασμένη τοποθέτηση του κ. Αναγνωστόπουλου εναντίον μας και τον καλούμε να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται σε πρόσωπα που υπηρετούν την αυτοδιοίκηση με αξιοπρέπεια και συνέπεια, του επισημαίνουμε δε ότι εκείνος προσβάλλει με τις δηλώσεις του πρόσωπα και θεσμούς και θα πρέπει να είναι πιο επιφυλακτικός στις πληροφορίες που του εισφέρουν.

Όσον αφορά το θέμα της διαχείρισης της Λίμνης Τριχωνίδας είναι λογικό να μας απασχολεί ιδιαίτερα αφού η το μόνο σημαντικό σύνορο του Δήμου Αγρινίου, ακόμη και του Διευρυμένου, με υδάτινο περιβάλλον, είναι η Λίμνη Τριχωνίδα, η οποία μόλις πρόσφατα άρχισε να εμφανίζει σημάδια τουριστικής ανάπτυξης. Για το Μεσολόγγι, η Λίμνη Τριχωνίδα, εάν υποτεθεί ότι θα είχε τέτοια επαφή ως διευρυμένος Δήμος, θα ήταν δευτερεύουσας σημασίας αφού έχει πρόσβαση στις παραλίες του Ιονίου, οι οποίες αποτελούν και τώρα αλλά και στο μέλλον συγκριτικό πλεονέκτημα και αιχμή του δόρατος στην ανάπτυξή του. Έχουμε λοιπόν σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει συνδιαχείριση στη Λίμνη Τριχωνίδα με τον Δήμο Μεσολογγίου αφού για την Ι.Π. Μεσολογγίου ενδεχομένως η ανάπτυξή της θα ήταν σε δεύτερη μοίρα, με αποτέλεσμα ο Παρατριχώνιος δρόμος (για παράδειγμα) που αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της Λίμνης να κινδυνεύει να αντιμετωπίσει εμπόδια.

Εξάλλου είναι γνωστό ότι μέχρι σήμερα οι δύο πόλεις δεν έχουν καταφέρει να βρουν κοινές συνισταμένες και κοινό παρονομαστή στις επιδιώξεις τους για Πανεπιστήμιο και Εφετείο ενώ ακόμη και σε άλλα πιο απλά θέματα βρίσκονταν καλές ευκαιρίες αντιπαράθεσης (όπως αυτό του ΚΤΕΛ). Ας μην βιάζονται λοιπόν κάποιοι να απορούν γιατί τέθηκαν οι επιφυλάξεις μας για την συνδιαχείριση της Λίμνης αφού οι «αρμόδιοι» των δύο πόλεων μέχρι σήμερα δεν έχουν κάνει θετικά βήματα καλής συνεργασίας και κοινής προσπάθειας ανάπτυξης.

Τέλος, για να μην εμφανίζονται δημοσιεύματα που να εκθειάζουν την στάση του Δημάρχου Αγρινίου σε σχέση με την διεύρυνση του Δήμου Αγρινίου και την περίπτωση της Μακρυνείας και του Αρακύνθου όταν εμείς θέσαμε το ζήτημα της ένταξης των δύο Δήμων στο διευρυμένο Δήμο Αγρινίου υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνούσαν και οι ίδιοι, όπου εμφανίζεται ο κ. Δήμαρχος να λέει ότι εμείς δεν θα αποφασίσουμε για τα όρια των άλλων θέλουμε να ρωτήσουμε : δεν ίσχυε άραγε το ίδιο όταν ο κ. Δήμαρχος, τοποθετούμενος για την διεύρυνση του Δήμου Αγρινίου έλεγε ότι θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο Νέο Δήμο Αγρινίου οι Δήμοι Θεστιέων, Παραβόλας, Νεάπολης, Παναιτωλικού, Παρακαμπυλίων και Στράτου; Τότε, μπορούσαμε να αποφασίζαμε εμείς για τους άλλους και σήμερα δεν μπορούμε; Γιατί; Μήπως επειδή το πρότειναν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης; Προσωπικά δεν θα θέλαμε να το πιστέψουμε.

Αγρίνιο, 7-5-2010

Νίκος Καζαντζής Νίκος Γκρίζης

Δικηγόρος – Δημοτ. Σύμβουλος Αγρινίου Δικηγόρος – Δημοτ. Σύμβουλος Αγρινίου