Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Εκδήλωση μνήμης για τον Λουκή Ακρίτα στο Μεσολόγγι

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 3/08/2010 04:49:00 μ.μ.

Κυριακή 14 Μαρτίου – 11:30 πμ. – Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο
Ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στο πλαίσιο των Γιορτών Εξόδου 2010 διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 14 Μαρτίου, στις 11:30 το πρωί, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στον αείμνηστο πολιτικό και λογοτέχνη, Λουκή Ακρίτα.
Ο Λουκής Ακρίτας το 1964 εκπροσώπησε την τότε κυβέρνηση, στον εορτασμό της Εξόδου, ως Υφυπουργός Παιδείας και εκφωνώντας τον πανηγυρικό έκανε μια ιστορική ομιλία που έμεινε στην ιστορία με τη φράση: «Κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι Δημότης Μεσολογγίου!».
Στην εκδήλωση την Κυπριακή Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Δημήτρης Ηλιάδης.
Για τη ζωή και το έργο του αείμνηστου Λουκή Ακρίτα θα μιλήσουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανδρέας Βοσκός και Κώστας Κασίνης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κύπρου, τ. πρέσβης, Γιώργος Γεωργής και η μορφωτική ακόλουθος της Πρεσβείας της Κύπρου, Ελένη Αντωνιάδου. Των ομιλιών θα προηγηθούν σύντομες ομιλίες από τον Πρέσβη της Κύπρου, Ιωσήφ Ιωσήφ , το δήμαρχο Μόρφου, Χαράλαμπο Πίττα και το δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Γιάννη Αναγνωστόπουλο.
Η εκδήλωση μνήμης θα ολοκληρωθεί με ομιλία της κόρης του αξέχαστου λογοτέχνη και πολιτικού, Έλενας Ακρίτα.
Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει, η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Λουκή Ακρίτα, στην ομώνυμη πλατεία απέναντι από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου.