Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Τελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 1/26/2010 07:35:00 μ.μ.

Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σε συνεδρίασή του στις συζήτησε το πρόβλημα των διοδίων της Γέφυρας Ρίου Αντιρρίου και ομόφωνα κατέληξε στα εξής:Να μειωθεί η τιμή της απλής διέλευσης από τα 11.80 €, στα 6 €.Να αυξηθεί ο χρόνος για την διέλευση με επιστροφή από 2 ώρες σε 6 με κάρτα των 10 €.Για τους εργαζόμενους που διαμένουν στη μια μεριά και εργάζονται στην άλλη το κόστος να πέσει από τα 260 €, στα 50 €Να μειωθούν κατά 50% οι τιμές για τις διελεύσεις φορτηγών και λεωφορείων και να υπάρξει μέριμνα ώστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να εξυπηρετούν καλύτερα τους μετακινούμενους από τη Γέφυρα πολίτες. “Τα αιτήματά θα κατατεθούν στη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. σε συνάντηση του δ.σ. με εκπροσώπους της και θα προωθήσουμε το συντονισμό της δράσης μας με άλλα σωματεία της περιοχής μας (Εργατικά Κέντρα, συλλόγους δασκάλων κ.α. ) καθώς και με τους Δήμους της περιοχής” αναφέρει το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας.

H Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Αιτωλoακαρνανίας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά την αλλαγή Περιφέρειας για το νομό στα πλαίσια του «Καλλικράτη».

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, θα πραγματοποιήσει εορταστική εκδήλωση στο Μεσολόγγι, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 18:30 μ.μ., στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Νομαρχιακού Μεγάρου . Ομιλητής θα είναι ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «η παράδοση ως εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (2 Φεβρουαρίου ) η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τη συνεργασία της «ΑΝΑΙΤ.ΑΕ», των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ι.Π. Μεσολογγίου και Θέρμου και των γραφείων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Αιτωλοακαρνανίας οργανώνει ημερίδα με θέμα «Οι υγρότοποι του νομού Αιτωλοακαρνανίας και η κλιματική αλλαγή» .

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε τη νέα διάρθρωση και στελέχωση της Γραμματείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κόμματος .Σε αυτή μετέχει και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας Τσιτσέλης Γιάννης.

Κομματική σύσκεψη του ΚΚΕ με αγρότες της περιοχής πραγματοποιείται την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 6:30μ.μ., σε καφενείο στη Μπούκα Αμφιλοχίας , Στην σύσκεψη θα παρευρεθεί και θα μιλήσει ο βουλευτής Αιτ/νίας του Νίκος ΚΚΕ Μωραΐτης.

Κλιμάκιο του ΔΗΚΚΙ αποτελούμενο από τους Νίκο Μπουζάνη Γραμματέα του Πολιτικού Συμβουλίου, Χρήστο Φαρμάκη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και Γιώργο Ζαρέντη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, θα περιοδεύσει στην Αιτωλοακαρνανία την Κυριακή 31.1.2010.

Η παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου με το έργο «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα», ολοκληρώνει τον κύκλο της. Έτσι στις 29, 30, 31 Γενάρη, η Κάτια Γέρου και ο Γιάννης Κρανάς, που ομολογουμένως έδωσαν ρεσιτάλ ερμηνείας, θα βιώσουν για τελευταία φορά στο Αγρίνιο την θεατρική ενδιαφέρουσα σχέση τους.Οι Παραστάσεις δίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο, στις 9.00 μ.μ. και τις Κυριακές στις 8.30 μ.μ. Εισιτήρια προπωλούνται στο ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Aγρινίου θα παρουσιάσει σε Α΄ προβολή την ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη “Μικρές Εξεγέρσεις” την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, στις 9.00 μ.μ. στο Δημοτικό θέατρο Αγρινίου. Θα παρευρεθεί ο σκηνοθέτης της ταινίας Κυριάκος Κατσουράκης και η ηθοποιός Κάτια Γέρου και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Χέρι – χέρι συνεχίζουν στην κορυφή της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ Mπάσκετ ο Παναιτωλικός και η ΓΕΑ. Ο Παναιτωλικός συνέτριψε τον Α.Ο. Αγρινίου με 86-53 και η ΓΕΑ τον Αίολο στον Αστακό (61-92). Η Ναύπακτος ηττήθηκε από τον Κρόνο (75-64). Παράλληλα ο Παναιτωλικός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την ποινή των τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που του επέβαλλε η ΕΣΚΑΒΔΕ.

Η Παναιτωλοακαρνανική Συνομοσπονδία ( ΠΑΝ. ΣΥ. ) θα πραγματοποιήσει την ετήσια Αιτωλοακαρνανική γιορτή και την κοπή πίτας την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 – 14:00.Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο παιδί και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει την κοπή πίτας των ετεροδημοτών Αιτωλοακαρνάνων, ομιλίες από ειδικούς επιστήμονες για θέματα που αφορούν το παιδί, παρουσίαση ελληνικών χορών από χορευτικά συγκροτήματα συλλόγων της ΠΑΝ.ΣΥ .Στο τέλος της εκδήλωσης η ΠΑΝ. ΣΥ. θα μοιράσει τετράδια στα μικρά παιδιά από το Χαμόγελο του Παιδιού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στην Τεχνόπολις στο Γκάζι, Πειραιώς 100.