Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Τετραήμερο αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 11/04/2009 12:33:00 μ.μ.

από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου
Στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεών του, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, με αφορμή τη συμπλήρωση των εκατό χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, ετοίμασε ένα τετραήμερο αφιέρωμα στον ποιητή στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου 2009 με το έργο «Η σονάτα του Σεληνόφωτος» και στις 14 Νοεμβρίου ένα μουσικό-ποιητικό αφιέρωμα με τον Μανώλη Μητσιά και την Εύα Κοταμανίδου.
Αν και ποίημα, η Σονάτα του Σεληνόφωτος προσφέρει τη δυνατότητα για θεατρική πράξη. Άλλωστε έχει πολλές φορές παρουσιαστεί στον τόπο μας σ΄ αυτή τη μορφή. Η ιδιομορφία της παράστασης του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου είναι ότι τη σκηνοθεσία υπογράφει μια χορογράφος η Έφη Καρακώστα της οποίας οι χορογραφίες κυρίως χαρακτηρίζονται από έντονη θεατρικότητα.. Η ίδια έκανε μια εις βάθος έρευνα για το συγκεκριμένο ποίημα αλλά και γενικά στο έργο του Ρίτσου.
Στον κύριο ρόλο της γυναίκας μια λυρική τραγουδίστρια η Τζένη Δριβάλα που έχει σπουδάσει και Θέατρο στη σχολή του Εθνικού κι έχει πρωταγωνιστήσει ήδη σε παραστάσεις του Μιχαήλ Μαρμαρινού. Μαζί της ο ηθοποιός-χορευτής Δημήτρης Μόσχος. Στην παράσταση με έντονη κινησιολογική δράση, η Δριβάλα –έχει σπουδάσει και η ίδια χορό- ερμηνεύει κι ένα απόσπασμα από την όπερα Φιντέλιο του Beethoven. Φυσικά το έργο παίζεται πλημμυρισμένο από τη σονάτα για πιάνο «Σονάτα του Σεληνόφωτος» του Beethoven.Τα σκηνικά κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Ζιάκας ενώ τους φωτισμούς επιμελήθηκαν οι Σπύρος Μερεγκλίτσης και Δημήτρης Παπαδάκης