Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Η 1η Σύνοδος προέδρων ΤΕΙ στο Μεσολόγγι

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 11/27/2009 05:16:00 μ.μ.

Από 2 έως 5 Δεκεμβρίου 2009
Η 1η Σύνοδος Προέδρων Τ.Ε.Ι. για την ακαδημαϊκή χρονιά 2009-2010 αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο ΘΕΟΞΕΝΙΑ στο Μεσολόγγι. Θα πάρουν μέρος οι Πρόεδροι, οι Αντιπρόεδροι και οι Γραμματείς των Ειδικών Λογαριασμών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων όλης της χώρας, ενώ αναμένεται να παρευρεθούν την επόμενη Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου.Τα θέματα που αναμένεται να απασχολήσουν τη Σύνοδο Προέδρων και Αντιπροέδρων Τ.Ε.Ι. είναι:
- Η πορεία των προγραμμάτων – Έργων ΕΠΕΔΒΜ ( ΔΑΣΤΑ, Ερευνητικά, κ.ά.)
- Στοιχεία απολογισμού έργων ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ.
- Δημοσιότητα και Αξιοποίηση μέσω Εθνικού Δικτύου ΕΛΚΕ ΤΕΙ των παραγόμενων από την έρευνα τεχνολογικών προϊόντων και εξειδικευμένων υπηρεσιών στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αρχιμήδης ΙΙΙ και ΘΑΛΗΣ.
- Συζήτηση θεμάτων που απασχολούν τους Ειδικούς Λογαριασμούς.
- Τα περιφερειακά ΤΕΙ στη σύγχρονη Ακαδημαϊκή συγκυρία. ( χωροταξικός σχεδιασμός, βάση του 10,επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων, κ.ά. )
- Προτάσεις και τρόποι υλοποίησης θεσμικής ολοκλήρωσης των ΤΕΙ.
- Επείγοντα λειτουργικά προβλήματα ευθύνης Υπουργείου Παιδείας και τρέχουσες ανακοινώσεις.
- Παρουσίαση συμπερασμάτων στην Υπουργό Παιδείας.
Οι σύνεδροι και οι συνοδοί αναμένεται με βάση το παράλληλο πρόγραμμα της Συνόδου να επισκεφθούν ιστορικούς χώρους, μνημεία και μουσεία του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού, της Ναυπάκτου, του Θέρμου και των Οινιάδων.