Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Τελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 10/29/2009 11:50:00 π.μ.

Συνεργασία για την Υγεία
Συνεργασία μετά τις δυο αρνητικές εξελίξεις που προέκυψαν μετεκλογικά με τα νοσοκομεία του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, είχε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Θάνος Μωραΐτης με την υπουργό Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Ήδη, για τις ελλείψεις στη χειρουργική κλινική του Γ.Ν. Μεσολογγίου, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την κάλυψη μιας θέσης επικουρικού γιατρού και την απόσπαση δεύτερου ιατρού από την Πάτρα, ώστε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί άμεσα. Θέμα ημερών επίσης, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Υπουργού στον Αιτωλοακαρνάνα Υφυπουργό είναι και η επανέναρξη των εργασιών στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου, που είχαν σταματήσει, λόγω έλλειψης πιστώσεων.

Περί εκτροπής συνέχεια
Στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου επανήλθε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρανίας με αφορμή βέβαια την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ με την οποία το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας μας, υποβάλλει προς το Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων 14 προδικαστικά ερωτήματα για το ζήτημα της εκτροπής.
Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν πως «η μικρή και περιορισμένη νίκη σε δικονομικό επίπεδο των φορέων του Νομού, δεν μπορεί να προσφέρεται για θριαμβολογίες και υποβάθμιση των όποιων αγώνων έχουν γίνει τόσο σε κοινωνικό επίπεδο, όσο και στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση»
AΝΑΛΥΤΙΚΆ ΕΔΩ

Τα προβλήματα των επαγγελματιοβιοτεχνών Ναυπάκτου
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Ναύπακτο, με αφορμή τον εορτασμό του αγίου Δημητρίου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλης, ζήτησε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ναυπάκτου, θέλοντας, όπως είπε, να ξεκινήσει ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με τους θεσμικούς φορείς, προκειμένου να ακούει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε κλάδος. Παράλληλα τόνισε ότι ένας από τους στόχους αυτών των συναντήσεων, που έχει ξεκινήσει με όλους τους θεσμικούς φορείς του νομού, είναι να μην αποκόπτεται η πολιτική από την κοινωνία, αλλά αντίθετα να υπάρχει μια στενή σύνδεση, ενώ θα προκληθεί και ένα άλλο πλαίσιο συνεργασίας των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, προκειμένου να διαμορφώνουν ενιαίες προτάσεις και θέσεις και όχι να λειτουργούν μεμονωμένα.
ANAΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

To KKE για το δρόμο Αμφιλοχίας- Λευκάδας
Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Ρέππα κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΚΚΕ κ. Μπάμπης Χαραλάμπους σχετικά με την επικινδυνότητα του δρόμου που συνδέει την Αμφιλοχία με την Λευκάδα,ANΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Αποχωρεί ο Σπυρίδων
Παρελθόν από την Περιφέρεια σύντομα ο Σπύρος Σπυρίδων, ως φυσιολογική εξέλιξη μετα την εκλογική ήττα της Ν.Δ. Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης ζήτησε και πήρε τις παραιτήσεις των 13 περιφερειαρχών της χώρας, οι οποίοι θα αντικατασταθούν με άτομα που θα επιλεγούν από τη διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων στην οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση. Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι για να γίνουν δεκτές οι παραιτήσεις θα πρέπει να εκδοθεί σχετική πράξη Υπουργικού Συμβουλίου η οποία υπογράφεται από τους αρμόδιους υπουργούς διά περιφοράς. Οι νέοι γενικοί γραμματείς στις περιφέρειες θα τοποθετηθούν την προσεχή εβδομάδα.