Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Τελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 10/21/2009 07:25:00 π.μ.

Τρία έργα παίρνουν το
δρόμο της υλοποίησης στο δήμο Αγρινίου
Τρία σημαντικά έργα παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης στο Δήμο Αγρινίου. Το πρώτο έργο αφορά στην « ανακατασκευή – ασφαλτόστρωση - ηλεκτροφωτισμός οδών Παπαστράτου –Ζέρβα – Μπότσαρη -Ελευθερίου Βενιζέλου» με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ, το δεύτερο έργο είναι η « Κατασκευή οδών γύρω από τα οικοδομικά τετράγωνα (496Ε , 496Κ, Γ907, Γ908, Γ909, 496Γ, 496Δ) περιοχής ΄΄Αλωνάκι” » με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ και το τρίτο έργο είναι η «πληροφοριακή σήμανση πόλης Αγρινίου και Τοπικών Διαμερισμάτων», συνολικού προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Eκδήλωση του ΚΚΕ
Την Κυριακή 25 Οκτώβρη και ώρα 10:30 π.μ στην αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το ΚΚΕ οργανώνει ομιλία – συζήτηση με θέμα «οι μετεκλογικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Τις θέσεις του ΚΚΕ θα παρουσιάσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε . Παράλληλα ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης θα περιοδεύσει την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου (10:30 π.μ) στο εργοστάσιο Νικολογιάννη στο Αιτωλικό και στις 12:00 στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου και ώρα11:00 θα βρεθεί στο εργοτάξιο της Ιόνιας οδού στη Ναύπακτο.

Ετοιμη η νομαρχία για τη Pholoxenia
Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για την καλύτερη παρουσία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας στην κορυφαία Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Philoxenia», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1 Νοεμβρίου .Η έκθεση διοργανώνεται από την HELEXPO και θα συμμετάσχουν Υπουργεία, κρατικοί οργανισμοί, φορείς της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οργανισμοί τουρισμού, εκδοτικοί οίκοι ειδικού και οικονομικού τύπου κ.α. Επίσης θα υπάρξουν και πολλές ξένες κρατικές συμμετοχές. Στο πλαίσιο της 25ης Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «Philoxenia» 2009 θα πραγματοποιηθούν και πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις.

Τεσσερις μελέτες για κρίσιμα έργα
Την αποδοχή της χρηματοδότησης από το Περιφερειακό Ταμείο τεσσάρων μελετών που αφορούν στην υλοποίηση κρίσιμων έργων, η ολοκλήρωση των οποίων θα επιλύσει χρόνια προβλήματα, αποφάσισε η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται καταρχάς για τη μελέτη Εισόδου Πόλεως Μεσολογγίου (οδός Αγ. Αθανασίου) με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 240.000 ευρώ.Η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί και επίκειται η δημοπράτηση ενός έργου ζωτικής σημασίας για την πόλη του Μεσολογγίου. H δευτερη μελέτη αφορά στη στατική επάρκεια ανατολικών και δυτικών γεφυριών νησίδας Αιτωλικού και πρόταση έργων για την ασφαλή εξυπηρέτηση σύγχρονων διαμετακομιστικών αναγκών, με εξασφάλιση της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των υδάτων της Κεντρικής Λιμνοθάλασσας, προς Λιμνοθάλασσα Σταμνάς. Η συγκεκριμένη μελέτη με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 350.000 ευρώ δημοπρατείται στις 3 Νοεμβρίου 2009. Η τρίτη μελέτη αφορά τη Βελτίωση οδών πρόσβασης Χ.Υ.Τ.Α. 2ης και 3ης Γ.ΕΝ. Αιτωλοακαρνανίας με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 520.000 ευρώ που ολοκληρώνεται και η τέταρτη είναι η μελέτη περιβαλλοντικής αδειοδότησης, προμελέτη και τεύχη δημοπράτησης εγκατάστασης, επεξεργασίας και διάθεσης αδρανών αποβλήτων νομού Αιτωλοακαρνανίας με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 90.000 ευρώ και η οποία έχει ήδη δημοπρατηθεί.

Στνελήφθη αστυνομικός να καταστρέφει δικογραφίες
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας ανακοίνωσε πως από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου ,προχθές τη Δευτέρα στις 14:30, συνελήφθη αστυνομικός της ίδιας υπηρεσίας, διότι βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας έθεσε σε πλαστικές σακούλες σκουπιδιών 20 εκκρεμούσες δικογραφίες, προκειμένου να καταστραφούν και να αποφύγει συνέπειες για τη μη έγκυρη διεκπεραίωσή τους. Στον αστυνομικό αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα μετά το σχηματισμό της σχετικής δικογραφίας, ενώ όπως ήταν λογικό τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα. Σε κάθε περίπτωση όμως η υπόθεση ερευνάται ακόμη και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής οριστικές εξελίξεις. Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγος κ. Νικόλαος Σερέτης.