Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Τελευταίες ειδήσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 4/13/2010 08:45:00 μ.μ.

Ικανοποίηση στο Μεσολόγγι
για τηνκατάργηση της βάσης του «10»

Iκανοποίηση στις Αρχές του Μεσολογγίου προκαλεί η κατάργηση ,από τη φετινή χρονιά, της βάσης του 10 για την εισαγωγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενός μέτρου που καθιέρωσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των σπουδατών στο ΤΕΙ Μεσολογγίου όπως και στα περισσότερα της χώρας. Η κα Διαμαντοπούλου παρουσίασε στο Υπουργικό το πολυνομοσχέδιο για το Νέο Σχολείο.Σχετικά με τη βάση του «10» το υπουργείο σημειώνει ότι: «Τέσσερα χρόνια μετά την υιοθέτηση της ρύθμισης αυτής, δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ή μελέτη που να αποδεικνύει ότι η θέσπιση της βάσης του 10 πέτυχε στο ελάχιστο την άνοδο της ποιότητας σπουδών στο λύκειο ή τα τριτοβάθμια ιδρύματα. Δεν έχουμε καμιά ένδειξη ότι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχουν σήμερα καλύτερους φοιτητές από αυτούς που είχαν μέχρι το 2006.Αντίθετα, έχουμε τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με καθηγητές και διοικητικό προσωπικό χωρίς αντικείμενο εργασίας και υποδομές που υπολειτουργούν, όταν μάλιστα δεκάδες χιλιάδες νέοι λόγω του συγκεκριμένου συστήματος προσφεύγουν σε «κολλέγια» αλλά και σε κάθε είδους πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα χωρών όλου του κόσμου.»

Την Παρασκευή Δ.Σ. Μεσολογγίου
Την Παρασκευή 16/4 τελικά θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου με κυρίαρχα θέματα αυτά του Εφετείου και του «Καλλικράτη»। Αναμένεται λοιπόν με ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσει η πόλη στο αποτέλεσμα της σημερινής σύσκεψης υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη। Πάντως από κάποιους (γνωστούς και μη… εξαιρετέους) κύκλους της Ιεράς Πόλεως ακούστηκε μέχρι το ότι «εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν χρειάζονται νέα Εφετεία που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμο
Στη Ναύπακτο ο Αρχιεπίσκοπος
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμου δεν θα έρθει στο Αγρίνιο για την εορτή του πολιούχου της πόλης Μεγαλομάρτυρα Άγιο Χριστόφορο. Στο νομό όμως θα βρεθεί νωρίτερα και συγκεκριμένα στη Ναύπακτο για την υποδοχή του ιερού Λειψάνου του Αγίου Πολύκαρπου που θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου 17 Απριλίου. Η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία την Κυριακή 18 Απριλίου θα γίνει προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου του οποίου η παρουσία θα συμπιέσει με την 181η της απελευθέρωσης της Ναυπάκτο .
Η Βουλευτής Σοφία Γιαννακά με τη σειρά της κατέθεσε προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή Επίκαιρη Ερώτηση ζητώντας να μάθει ποιες δράσεις σκοπεύει να λάβει το Υπουργείο για την στήριξη των καπνοπαραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας।

Τα Σώματα Ασφαλείας συνεδριάζουν
Το ραντεβού τους ανανεώσαν οι συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 3ο δεκαήμερο του Μαΐου στο Αγρίνιο. Αυτό αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή στην Πάτρα, στο 1ο περιφερειακό Γενικό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιων Ενώσεων Αστυνομικών – Λιμενικών – Πυροσβεστών, όπου συμμετείχαν τα προεδρεία των αντίστοιχων Ενώσεων. Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους κλάδους και οι άνθρωποι των σωμάτων ασφαλείας αντάλλαξαν απόψεις για όλα τα τρέχοντα εργασιακά και καθημερινά προβλήματα όπως θεσμικά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά κλπ. Η επόμενη συνεδρίαση του οργάνου αποφασίστηκε να γίνει στο Αγρίνιο, όπως επίσης και η συμμετοχή όλων στην ημερίδα που διοργανώνει η Ένωση με θέμα «Εργασιακά Ζητήματα» και που θα διεξαχθεί στις 3 Μαΐου στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο. Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση αυτή κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος.

Ζητά τη βελτίωση της Εθνικής Οδού
Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τους υπουργούς Οικονομίας και Υποδομών, ζητά τη βελτίωση και την συντήρηση της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο κομμάτι που η εθνική οδός διέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία.
Ερώτηση για του καπνοπαραγωγούς
Η Βουλευτής Σοφία Γιαννακά με τη σειρά της κατέθεσε προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή Επίκαιρη Ερώτηση ζητώντας να μάθει ποιες δράσεις σκοπεύει να λάβει το Υπουργείο για την στήριξη των καπνοπαραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας.
Το "πλατύ άνοιγμα» του ΚΚΕ
"Πλατύ άνοιγμα στο λαό" ,με συγκεντρώσεις και περιοδείες πραγματοποιεί η Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, επιδιώκοντας «την ενημέρωση και συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις, το χαρακτήρα συνολικά της κυβερνητικής πολιτικής και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».Η προσπάθεια του κορυφώνεται με πολιτική συγκέντρωση την Κυριακή 25 Απριλίου και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα "Άνεσις" στο Αγρίνιο με θέμα: ¨"Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση του ΚΚΕ" και ομιλήτρια το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής Λουίζα Ράζου
Εορτάζεται η 181η Επέτειος της Απελευθέρωσης της Ναυπάκτου
Μετά τον αποκλεισμό και την πολιορκία της Ναυπάκτου από τους Έλληνες αγωνιστές, στις 18 Απριλίου 1829, ύστερα από διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αυγουστίνου Καποδίστρια, ως Πληρεξούσιου Τοποτηρητή του Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια και του Ιμπραήμ Πασά της Ναυπάκτου υπογράφτηκε η παράδοση του φρουρίου στους Έλληνες πολιορκητές και η απελευθέρωση της πόλης από τους Οθωμανούς κατακτητές.Ο Δήμος Ναυπάκτου αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή και ευγνωμοσύνη προς τα πρόσωπα εκείνα που συντέλεσαν στην απελευθέρωση της Ναυπάκτου έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 181 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους. Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 18 Απριλίου περιλαμβάνουν :Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης και επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων, προεξάρχοντος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, προσκεκλημένου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ποδηλατικός Αγώνας και Αγώνας Δρόμου και την Κυριακή 25 Απριλίου στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα Ναυπάκτου τη θεατρική παράσταση ‘’ Ο Μάγος με τα χρώματα’’ του Γιάννη Ξανθούλη, από το τμήμα εφήβων του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ε. Ευαγγελάτου.
Θεατρικές παραστάσεις στο Μεσολόγγι
Το Τοπικό Δίκτυο Φορέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παραμέλησης και κακοποίησης, που συστάθηκε με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας, σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού», οργανώνει την παρουσίαση Θεατρικών παραστάσεων για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, των γυμνασίων και των λυκείων της πόλης του Μεσολογγίου.Πιο συγκεκριμένα ομάδα εθελοντών μαθητών από σχολεία της Πάτρας, θα παρουσιάσει την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας, το έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη.Θα δοθούν δύο συνεχόμενες παραστάσεις. Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. και η δεύτερη στις 12:00 το μεσημέρι.Η εκδήλωση είναι εντατεγμένη σε ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών και δράσεων του Τοπικού Δικτύου με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση πάνω στο ζήτημα της παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης.

Με θέμα «Ο Καλλικράτης στο Δυτικό Άξονα – Αναπτυξιακές προοπτικές
χωρίς σύνορα» συνεχίζει το πολυσυνέδριο Forum Ανάπτυξης 2010 τις φετινές του εκδηλώσεις με την διοργάνωση της Ημερίδας Αιτωλοακαρνανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 6.00 το απόγευμα στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης 1) στο Αγρίνιο . Στην επιλογή του φετινού θέματος των Hμερίδων του Forum Ανάπτυξης, ελήφθη υπόψη η τρέχουσα επικαιρότητα που δημιούργησε η πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας με το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Περισσότερο από ποτέ άλλωστε τα διαπεριφερειακά θέματα που το Forum Ανάπτυξης διαχρονικά προωθεί, επιβάλλεται να συζητηθούν και μάλιστα στη ζεστή φιλοξενία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας που έχει από την αρχή ξεκαθαρίσει τις θέσεις του για το πνεύμα της διοικητικής μεταρρύθμισης ως μια ευκαιρία για ισχυρούς δήμους με ίσες ευκαιρίες για όλους τους δημότες.