Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Αντιδραση και από δήμο Ινάχου

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 4/22/2010 07:01:00 μ.μ.

"Καταγγέλλουμε την απόφαση

του Διοικητικού Συμβουλίου της Τ.Ε.Δ.Κ. "
Tην κυριαρχούσα άποψη στο δήμο Ινάχο να παραμείνει ως έχει και μετά τον "Καλλικράτη¨ και τη διαφωνία του στο γεγονός πως η ΤΕΔΚ αγνόησε την σχετική απόφαση του Δ.Σ. εκφράζει ο δήμαρχος Ινάχου ΣπυρίδωνΜπασιούκας .Σε δήλωσή του αναφέρει:«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τ.Ε.Δ.Κ. νομού Αιτωλοακαρνανίας, συζητώντας με θέμα το χωροταξικό σχεδιασμό των Δήμων του νομού (πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ), στις 19 Απριλίου 2010,πήρε σχετική απόφαση και πρότεινε τους νέους Δήμου στο νομό.
Η απόφαση όπως έχει διατυπωθεί δεν καταγράφει τις θέσεις του Δήμου Ινάχου όπως αυτές διαμορφώθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και την εκφρασμένη μέσω λαϊκής συνέλευσης άποψη των δημοτών.
Στο κείμενο της απόφασης αναφέρονται και καταγράφονται διαφορετικές προτάσεις και εναλλακτικές προσεγγίσεις για το χωροταξικό αφήνοντας ανοικτά ζητήματα για την περαιτέρω διαβούλευση. Δεν αναφέρεται όμως πουθενά η απόφαση του Δήμου Ινάχου, όπως τη διατύπωσα, στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αμφιλοχία.
Θεωρώ ότι η μη καταγραφή των θέσεων του Δήμου στην απόφαση – πρόταση της Τ.Ε.Δ.Κ., η οποία έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν θα διευκολύνει στη λήψη αντικειμενικής και σωστής απόφασης για ένα δήμο που πληρεί τα κριτήρια του προσχεδίου νόμου, όπως ορεινότητα, έκταση (περίπου 600.000 στρέμματα). Ο Δήμος Ινάχου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα «προωθημένης» συνένωσης κοινοτήτων στον ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. Ενώθηκαν 15 κοινότητες με 47 οικισμοί. Τα όρια του νέου δήμου ταυτίσθηκαν απόλυτα με το Συμβούλιο Περιοχής που προέβλεπε ο Ν. 2218/94 και μπορεί να παραμείνει ως μία ξεχωριστή ορεινή γεωγραφική ενότητα.
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σαφής βελτίωση των ποιοτικών δημογραφικών στοιχείων του πληθυσμού. Στην περιοχή μας δεν υπάρχουν «έρημα χωριά». Σε όλα υπάρχει οικονομικά ενεργός πληθυσμός και στα περισσότερα λειτουργούν σχολεία. Στο δήμο λειτουργούν 21 σχολικές και βρεφονηπιακές μονάδες με 600 μαθητές και νήπια.
Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι οι σχεδιασμοί που προτείνονται, έγιναν εν αγνοία των πραγματικών δεδομένων της περιοχής. Βασίζονται στην παλαιά διοικητική διαίρεση και αγνοούν τη νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Καταγγέλλουμε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τ.Ε.Δ.Κ. η οποία δεν λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν στα πλαίσια των διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν στο νομό».