Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Ξέσπασε κόντρα για τον Αχελώο

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 2/24/2009 10:49:00 π.μ.


«Η εκτροπή του Αχελώου δικαιολογημένα απασχολεί την Αιτωλοακαρνανία. Και ένας από τους στόχους μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης είναι να διαμορφώσουμε ως Επιτροπή ξεκάθαρη και αντικειμενική άποψη για αυτό το θέμα και τότε θα έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε». Αυτό δήλωσε στην «Π» ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της βουλής Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με το καυτό ζήτημα του νομού. Και πλέον είναι βέβαιο είναι ότι σήμερα θα ακούσει διαφορετικές προσεγγίσεις για το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου από τους εκπροσώπους της Αιτωλοακαρνανίας.
Το θέμα της εκτροπής, που ούτως ή άλλως βρίσκεται πάντα ψηλά στην τοπική επικαιρότητα, έρχεται τώρα να διχάσει θεσμικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και να αποτελέσει εστία αντιπαράθεσης. Α.Κoιμήσης και Π. Κουρουμπλής προτείνουν αλλαγή στάσης στο θέμα του Αχελώου και τη σύσταση φορέα διαχείρισής του. Σκληρή απάντηση στον πρόεδρο της ΤΕΔΚ από το νομάρχη Θ.Σώκο και τον δήμαρχο Αγρινίου Π.Μοσχολιό. «Ο κ. Κοιμήσης μιλά για τον εαυτό του και όχι ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ, η οποία έχει σαφή θέση με συγκεκριμένες αποφάσεις» δήλωσε στην «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» .Με τη σειρά του ο δήμαρχος Αγρινίου χαρακτηρίζει ως αντιδεοντολογική τη στάση του κ. Κοιμήση. «Δεν είναι δεοντολογικά σωστό να προαναγγέλλονται από τον πρόεδρο ενός φορέα οι αποφάσεις συλλογικών οργάνων και να το μαθαίνουμε από τις εφημερίδες» κατέληξε ο κ.Μοσχολιός που τάσσεται αταλάντευτα υπέρμαχος του αγώνα ενάντια στην εκτροπή.
Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ του νομού επιτίθεται στον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π.Κουρουμπλή και αναρωτιέται: «τι λέει το όλον ΠΑΣΟΚ για τις απόψεις του κ. Π. Κουρουμπλή;».