Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Το γκολ που έγινε αυτογκόλ…

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 2/03/2009 07:43:00 μ.μ.

Του Γιώργου Ροΐδη
Και την ώρα που ο επιθετικός ετοιμάζεται να σκοράρει (αφού έχει τριπλάρει άπαντες ακόμα και τον τερματοφύλακα) στο κενό τέρμα της αντίπαλης ομάδας , σταματά απότομα, γυρίζει προς το τέρμα της δικής του ομάδας και εφορμά προς τα εκεί ρίχνοντας την μπάλα στα δίχτυα της …δικής του ομάδας.
Ακούγεται αστείο αλλά μάλλον δεν είναι. Είναι η καθημερινότητα της κυβέρνησης αναφορικά με αρκετά θέματα της Αιτωλοακαρνανίας
Ενώ οι αποφάσεις έχουν παρθεί και μάλιστα για θέματα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τολμούσαν να αγγίξουν, πάντα κάτι συμβαίνει και χάνεται, εξαϋλώνεται το πολιτικό όφελος.
Το παράδειγμα του Πανεπιστημίου Αγρινίου είναι ενδεικτικό. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ παιζανε κυριολεκτικά …1X2 την τοπική κοινωνία. Και μετά ήρθε η κυβέρνηση της ΝΔ. Χωρίς λαϊκισμό αλλά με αρκετή καθυστέρηση ασχολήθηκε με το θέμα και πήρε την κρίσιμη απόφαση για την ίδρυση του 4ου Τμήματος και κυρίως την απόφαση της αυτονόμησης. Είχε προηγηθεί η πράξη παραχώρησης της έκτασης για το πανεπιστημιακό campus. Κάπου εκεί όμως ξεκινά ο πολιτικός παραλογισμός και τα αυτογκόλ.
Και κάπως έτσι οι του ΠΑΣΟΚ βρίσκουν πάτημα να μιλάνε για φρούδες υποσχέσεις. Είναι ακριβώς το ίδιο σενάριο που είδαμε και με το Εφετείο.
Και ο χρόνος για τις εκλογές μετρά αντίστροφα…