Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Επισκέψεις σε εργοτάξια, ομιλία σε Μεσολόγγι

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 9/19/2009 07:42:00 μ.μ.

Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε τις μεσημεριανές ώρες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ερχόμενος από Αθήνα επισκέφθηκε εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού και συγκεκριμένα τη διπλή οδική σήραγγα της Καλυδώνας, μήκους 1.200 μέτρων (φωτό). Στη συνέχεια μετέβη στο Μεσολόγγι, και συγκεκριμένα στο λιμάνι όπου απηύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους φίλους και στελέχη της Ν.Δ. ενώ επισκέφθηκε κα τη μαρίνα. Αποχωρώντας προς Γιάννενα (¨όπου μιλάει απόψε) ο πρωθυπουργός έκανε στάση στα έργα του φράγματος στα Αχυρά.
«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τη διπλή οδική σήραγγα της Καλυδώνας, μήκους 1200 μέτρων. Ενημερώθηκα για την πορεία εξέλιξης της Ιόνιας Οδού, ενός έργου που για πολλές δεκαετίες το περιμένουν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου. Τα πρώτα τμήματα της Ιόνιας Οδού έχουν αρχίσει να παραδίδονται. Ηδη το Μάιο δόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη του Αγρινίου, μήκους 34χλμ., ένα από τα πιο χρονοβόρα και δύσκολα τμήματα του έργου. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία και το υπόλοιπο τμήμα της παράκαμψης της Άρτας, ενώ 9 ακόμη εργοτάξια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο υπερσύγχρονος, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αυτός αυτοκινητόδρομος, η Ιόνια Οδός, είναι βέβαιο ότι θα βάλει σε νέα, ισχυρή τροχιά ανάπτυξης και την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και γενικότερα τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο» δήλωσε στην Καλυδώνα ο Πρωθυπουργός.
Στο Μεσολόγγι αναφέρθηκε στα ζητήματα του νομού και στο έργο της κυβέρνησης του για την Αιτωλοκαρνανία. Παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες «να κρίνουν με τη σκέψη την επόμενη μέρα» και σε προσωπικό τόνο ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι είπε στους πολίτες όλη την αλήθεια για την οικονομία, χωρίς να κρύψει ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα, αλλά και καθοριστικά για το μέλλον του τόπου. Εξάλλου άσκησε δριμύτατη κριτική στο ΠΑΣΟΚ για ανευθυνότητα και υποσχεσιολογία:
ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ