Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Τρεις γυναίκες σε τιμητικές θέσεις

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 5/18/2009 05:40:00 μ.μ.

Μπορεί σε εκλόγιμη θέση των ευρωψηφοδελτίων να μην φιγουράρει το όνομα συμπατριώτη μας, ωστόσο τρεις γυναίκες από την Αιτωλοακαρνανία τιμούνται με τη συμμετοχή τους σε ευρωψηφοδέλτια.
Στην 21η θέση του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ. είναι η Πηνελόπη Παππά. Εκεί την οδήγησε η δραστηριότητά της γύρω από θέματα που αφορούν στα ΑμεΑ, όντας η ίδια επικεφαλής της γραμματείας ΑμεΑ της ΟΝΝΕΔ. Η Πηνελόπη είναι το νεότερο σε ηλικία μέλος της ευρωλίστας της Ν.Δ, είναι πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εργαστεί στην ΕΥΔΑΠ ως Διοικητική Υπάλληλος με το Πρόγραμμα Εργασιακής Εμπειρίας. Κατάγεται ,από την πλευρά της μητέρας της, από τη Σπολάιτα της Νεάπολης.
Στη 18η θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ μετέχει η Ναυπάκτια, αρχιτέκτονας Μαρία Καλτσά. Παρέμεινε σπουδάζοντας στις ΗΠΑ για 9 έτη (1975-1984). Είναι απόφοιτος του τμήματος μεταπτυχιακών σπουδών του YALE και η πρώτη Ελληνίδα απόφοιτος της πειραματικής σχολής υποτρόφων αρχιτεκτόνων COOPER UNION της Νέας Υόρκης. Οι κοινωνικές της ευαισθησίες εστιάζονται σε θέματα μειονεκτικών, ευαίσθητων και αποκλεισμένων κοινωνικά ομάδων.Στη 12η θέση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η Στέλλα Φωτάκη. Η Στέλλα κατάγεται από τη Λεπενού του δήμου Στράτου, την οποία επισκέπτεται συχνά αν και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων με το πρόγραμμα Stage, η ίδια εργάζεται με πρόγραμμα stage στο δήμο Καισαριανής.