Πρωτοσέλιδο

Ένθετο Περιοδικό

Ένθετο Περιοδικό

Αθλητική Πολιτεία

Αθλητική Πολιτεία

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 183η Επέτειο της Ηρωικής Εξόδου

Αναρτήθηκε από Πολιτεία Αιτωλών & Ακαρνάνων | 4/10/2009 01:53:00 μ.μ.

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο στο Μεσολόγγι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 183ης Επετείου της Εξόδου της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων.Η άφιξη και υποδοχή του Αρχιεπισκόπου στο Μεσολόγγι θα γίνει το πρωί του Σαββάτου, στις 11:45 πμ. και αμέσως σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο της πόλης θα γίνει η ανακήρυξη του σε Επίτιμο Δημότη και θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο, της Ιερής Πόλης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται στο Μεσολόγγι το πρωί της Κυριακής.Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Απασχόλησης κ.Φάνη Πετραλιά
Κορυφαία στιγμή των εκδηλώσεων αποτελούν, η μεγαλειώδης πομπή της Ιερής Εικόνας της Εξόδου, στην οποία μετέχουν τμήματα απ’ όλη τη χώρα με παραδοσιακές στολές, με την συνοδεία περισσοτέρων των 20 φιλαρμονικών, το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής και κυρίως η αναπαράσταση της Ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη, στον Κήπο των Ηρώων το βράδυ του Σαββάτου.
Σήμερα Παρασκευή 10 Απριλίου που ημερολογιακά συμπίπτει με την ιστορική Επέτειο της Εξόδου και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου Μεσολογγίου, σε πανηγυρική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου, στις 7:30μμ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή της αδελφοποίησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, με 10 ιστορικούς δήμους της χώρας στους οποίους υπάγονται περιοχές που με τον αγώνα τους συνέβαλαν καταλυτικά στην απελευθέρωση του Έθνους μας από τον Τουρκικό ζυγό, με απώτερο σκοπό και στόχο την ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας μεταξύ των ιστορικών αυτών περιοχών.
Συγκεκριμένα θα γίνει αδελφοποίηση του δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με τους δήμους Νάουσας, Ψαρών, Ύδρας, Μάνης, Σουλίου, Ζαλόγγου, Καλαβρύτων, Αρκαδίου, Καλαμάτας και Οιτύλου, με απώτερο σκοπό και στόχο την ανάπτυξη δεσμών συνεργασίας μεταξύ των ιστορικών αυτών περιοχών.